1. ŽNL Suhopolje i Rezovac otvorili peto kolo, Ibriksova “bomba” za povratak na ligaški vrh

Danas (subota) je u Suhopolju odigrana prva utakmica petog kola 1. županijske nogometne lige. Na stadionu Park domaća momčad ugostila je Rezovac.

Do ove utakmice Rezovac je upisao tri pobjede i jedan remi, tako da je u Suhopolje doputovao sa 10 bodova i trećim mjestom na ligaškoj ljestvici. Domaćini su do ovog kola uknjižili devet bodova, stoga je ova utakmica za obje ekipe bila izuzetno bitna.

Već na samom početku prvog dijela Rezovac je šokirao domaće navijače. Zgoditak za 0:1 postigao je Dežmarić, a na gostujućoj klupi vidjeli smo veliko slavlje. Trener Rezovca Zlatko Vuković mogao je biti zadovoljan ulaskom u utakmicu.

IMG 8356 Custom

Slavlje gostujuće momčadi ipak nije potrajalo dugo. Hodak je poentirao za izjednačenje što je bilo vrlo važno za domaću momčad koja se ekspresno “vratila” u utakmicu.

Domaći trener Mario Tolo tražio je napadačku igru i jak pritisak što je vrlo brzo urodilo plodom. Desetak minuta nakon izjednačujućeg pogotka “Grofovi” postižu i drugi zgoditak za preokret i tako dolaze u vodstvo 2-1. Ovoga puta precizan je bio suhopoljski “majstor” Ibriks, vodeći strijelac lige.

Rezovac se nije predavao, ali domaći nogometaši bili su opasniji i dolazili češće do prilika. Prvo poluvrijeme polako se približavalo kraju, a onda se još jednom “ukazao” Ibriks. Jednu loptu na sredini terena “ukrao” je Prugovečki i sjajno uposlio Ibriksa koji sa 20-ak metara šalje “bombu” prema vratima Rezovca i pogađa za 3-1. Fantastičan pogodak, vratar Tomljanović bio je nemoćan. Na odmor se otišlo rezultatom 3-1 u korist domaće momčadi.

IMG 8372 Custom

Uz sjajnog Ibriksa, zapaženu ulogu u prvom dijelu odradili su Hodak i Prugovečki, u domaćim redovima, dok se u momčadi Rezovca najviše isticao Buzuk.

U drugom poluvremenu bilo je nekoliko ozbiljnih šansi za pogodak, ali mreže su mirovale.

Rezovac je počeo igrati bolje. Lopte su sve češće stizale do Buzuka koji je sjajno proigravao raspoloženog Babeca no, bez veće opasnosti za gol vratara Dumenčića. Domaća ekipa u nastavku je igrala nešto “slabije” u odnosu na prvo poluvrijeme, stvorila je tek jednu-dvije ozbiljnije šanse, a Babec je nastavio “izluđivati” domaću obranu.

Puno bolja igra u nastavku gostujućoj ekipi donijela je nekoliko izglednih šansi za pogodak u zadnjih 20-ak minuta utakmice. Nakon jednog kornera “glavom” je pokušao Babec, vratar Dumenčić refleksno je reagirao i spasio domaća vrata.

IMG 8384 Custom

Ubrzo je stigla i nova šansa. Vujičić je ubacio pred domaća vrata, loptu je primirio Dežmarić i pokušao postići svoj drugi zgoditak, ali sjajno reagira Dumenčić. Ubrzo je pred domaćim vratima nastala nova panika, na povratnoj lopti našao se Pejić, ali ovoga puta udarac je blokirao Javorović. Do kraja utakmice Rezovac je pokušao u dva navrata smanjiti prednost Suhopolja, ali od svega ništa, neprecizni su bili Vujičić i Babec. U domaćim redovima, u drugom dijelu odlično su uz Dumenčića odigrali iskusni Menegati i Milinović dok je za Rezovac uz Buzuka i Babeca vrlo dobro poluvrijeme odradio Medić. Konačan rezultat 3:1.

Odličan posao svih 90 minuta odradila je i sudačka trojka na čelu sa Draganom Trupinom.

– S obzirom da smo loše ušli u utakmicu i početkom utakmice dobili gol, vratili smo se brzo i na tom čestitam svojim igračima. Bilo je danas i lošijih strana, a to je opuštanje u određenim djelovima utakmice, što me bez obzira na rezultat, ne zadovoljava. Igrač utakmice je Ivan Ibriks kojeg ne moram posebno komentirati. Riječ je o klasi, a njegov treći pogodak rijetko se viđa i u ligama “petice” (najbolje europske nogometne lige). Ivan je naše suhopoljsko “zlato”. Odlično je utakmicu odradio i Prugovečki. Svojim igračima čestitam na pobjedi, a Rezovcu na fer i korektnoj igri te im želim sreću u nastavku prvenstva – rekao nam je nakon utakmice trener Suhopolja Mario Tolo.

IMG 8389 Custom 1

Suhopolje: Stadion Park.

Suci: Dragan Trupina (Vukosavljevica), Tomislav Valent (Slatina) i Damir Herent (Kladare).

Suhopolje: Dumenčić, Slanac, Hodak, Sertić, Milinović, Ibriks, Lončarek, Javorović, Čolić, Menegati i Prugovečki. Trener Mario Tolo.

Rezovac: Tomljanović, Topić, Babec, Buzuk, Medić, Ilijašević, Dežmarić, Lovreković, Kovačević, Kovačić i Krznarić. Trener Zlatko Vuković.

Strijelci:

0-1 Dežmarić
1-1 Hodak
2-1 Ibriks
3-1 Ibriks

Igrač utakmice: Ivan Ibriks

(www.icv.hr, ts, foto: T. Szabo)

[g-gallery gid=”479817″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content