11. DRŽAVNA UTRKA MOTOKULTIVATORA Pogledajte tko je bio najbrži u vožnji motokultivatora, a tko u guranju kosilice

Orahovica je ponovno bila u svijetu oktana. Ljubitelji sportskog adrenalina došli su na svoje. U organizaciji Reda vitezova Ružice grada i Off road kluba Orahovica održan je veliki spektakl, jedinstvena 11. državna utrka motokultivatora. Osim kraljevske discipline, utrke motokultivatora, održana su i natjecanja u vožnji kros motora, off road vozila i posebna utrka guranja kosilice na 100 metara.

-Ovo je doista jedinstvena utrka u Hrvatskoj i ponosan sam što se sve ovo održava upravo u našem gradu. Veliko hvala svim vozačima, oni su za nas heroji, a veliko hvala i Gradu Orahovici i Turističkoj zajednici Grada na pomoći u organizaciji – rekao je na kraju utrke predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić. Nakon po dvije vožnje u svakoj kategoriji, mjerenja vremena i krugova, proglašeni su najbolji.

U kategoriji guranja kosilice na 100 metara pobijedila je 13-godišnja Lea Sobodić iz Orahovice dok je drugo mjesto pripalo Leonu Peziću. Najbrži u vožnji kros motora bio je Luka Huber iz MX kluba Orahovica, drugo mjesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Damiru Hornungu, a treće Saši Šerčiću iz Feričanaca. U kategoriji motokultivatora natjecalo se u dvije kategorije, do i preko 5 k/s. U slabijoj kategoriji slavio je najstariji sudionik Đuro Sekulić (80) iz Orahovice, a drugo mjesto pripalo je najmlađem sudioniku 10-godišnjem Niki Kovaču. U konkurenciji off road vozila broncu je osvojio Emil Hašpraj iz Nove Jošave, srebro Radivoj Bolić iz Orahovice, a najbrži je bio Saša Bošnjaković iz Osijeka. U kraljici natjecanje najviše krugova je odvozio i time pobjedu odnio 1664 Cret team iz Creta, drugo mjesto pripalo je Cesting radionica temu iz Osijeka, a treće Šogorima iz Orahovice. Nagrade najboljima uručila su predstavnica Grada Orahovice Lana Jurkin te suci natjecanja Ervin Kovač i Duško Rađenović.(www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”478776″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content