Borite se s iritantnim žvalama? Isprobajte ovaj prirodni lijek i nestat će za dva dana

Ne razmišljamo o njima dok ih ne dobijemo. Izuzetno iritantne žvale ili cheilitis angularis stanje su koje se opisuje kao suhe, crvene i ljuskave ranice u kutevima usana. Ispucali rubovi usana izuzetno su neugodni, peku i narušavaju opći izgled.

Različiti su uzroci zbog kojih se javljaju žvale: nedostatak vitamina B2, loše postavljene zubne proteze, bolesti želuca, anemija, zaraza bakterijama streptokokom i stafilokokom, gljivicama (najčešće kandidom), neadekvatna higijena usne šupljine, često se javlja i kod dijabetičara jer imaju oslabljen imunitet te kod osoba koje puno govore i jezikom vlaže kutove usana.

Postoje brojne metode i lijekovi kojima možete izliječiti žvale, a izuzetno učinkovit i vrlo jednostavan lijek je ulje čajevca. Ono je poznato po svojim antiseptičkim, protugljivičnim, antibakterijskim, antivirusnim i protuupalnim svojstvima i to ga čini izvrsnim borcem protiv iritantnih žvala. Jednostavno namažite ranicu na kutevima usana i kroz svega nekoliko dana čajevac će žvalu „izbrisati“.

Ovo ulje pomaže i u liječenju vodenih kozica, herpesa, lošeg zadaha, ušiju, uboda i ugriza kukaca, opeklina, psorijaze, atletskog stopala i niza drugih oboljenja. (www.icv.hr, ml)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content