Branitelji iz Duge Međe i ove godine pekmez donirali osnovnoj školi

U sklopu svoje velike manifestacije Pekmezijade, Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, svake godine organizira i humanitarnu akciju podjele pekmeza školama i Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama ”Jaglac”. Tako je bilo i ove godine nakon 7. Pekmezijade kada su čelnici udruge uručili tegle pekmeza Osnovnoj školi ”Ivan Goran Kovačić” u Zdencima.

-Naša ekipa iz udruge koja svake godine sudjeluje u natjecanju na Pekmezijadi, sav pekmez koji skuha, donira potrebitima. Tako smo ove godine tradicionalno posjetili našu školu u Zdencima i donirali nekoliko tegli pekmeza za njihove potrebe. Ovom akcijom želimo prije svega pomoći, a paralelno i promovirati zdravu, domaću prehranu – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta, koji je uz tajnika udruge Darka Eichlera, izvršio donaciju. Branitelje iz Duge međe i njihovu donaciju primila je ravnateljica zdenačke osnovne škole Mirjana Buneta-Knežević.

1309donacijapekmez 2

-Hvala puno našim dečkima braniteljima koji, ne samo ovom, nego i svakom svojom akcijom pomognu školi. Tim potezom djeca imaju dvojaku korist, uz pomoć i sudjelovanje na akcijama paralelno se upoznaju s braniteljskom udrugom te time dobiju i potrebnu edukaciju o Domovinskom ratu i hrvatskim braniteljima – zaključila je Buneta Knežević. (www.icv.hr, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content