BRZA CESTA BJELOVAR – VIROVITICA – TEREZINO POLJE Čvorište od Velike Pisanice treba ići prema Pitomači

Čvorište od Velike Pisanice treba ići prema Pitomači, zaključak je to sastanka održanog danas (utorak) u prostorijama Županije na temu brze ceste Vrbovec-Bjelovar-Virovitica-Terezino Polje. Župan Igor Andrović i njegovi zamjenici Marijo Klement i Darko Žužak sastali su se sa zamjenikom župana Bjelovarsko-bilogorske županije Nevenom Alićem, savjetnikom Uprave Hrvatskih cesta Svenom Jesenkovićem i Tomislavom Cvetkom, direktorom sektora za planiranje Hrvatskih cesta kako bi donijeli suglasnost o čvorištima na brzoj cesti koja bi bila od zajedničkog interesa za obje županije. Dopis s današnjeg sastanka ove će dvije županije uputiti Hrvatskim cestama i nadležnom ministarstvu kako bi dogovorena čvorišta u budućnosti bila realizirana. Natječaj vrijedan 52 milijuna kuna za izradu projektne dokumentacije traje do 25. rujna.

IMG 8829
Foto: K. Toplak, vpz.hr

– U tijeku je natječaj za izradu projektne dokumentacije, vrijedan 52 milijuna kuna. Ovo je projekt koji nama život znači, jer nudi razvoj gospodarstva, smanjene troškove poduzetnicima, bolju prometnu povezanost s ostatkom Hrvatske. Gospodarstvenici koji žele ulagati na ovo području, uvijek nas pitaju kolika je naša udaljenost od autoceste, a izgradnjom ove prometnice, privući će se poduzetnici i investitori, otvoriti nova radna mjesta, omogućit će se razvoj gospodarstva Virovitičko-podravske i Bjelovarsko-bilogorske županije – rekao je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

IMG 8847
Foto: K. Toplak, vpz.hr

Važnost današnjeg sastanka komentirao je i zamjenik župana bjelovarsko-bilogorskog Neven Alić.
– Naš zajednički interes je, jer i Virovitičko-podravska i Bjelovarsko-bilogorska županije nemaju brze ceste niti autoceste, bolja prometna povezanost nego je ona to danas. Pronašli smo zajednički cilj, napravili bi jedno čvorište u Velikoj Pisanici, koja bi se automatski povezivala s Pitomačom. Želja nam je da naši građani, po prvi puta budu povezani ili brzom ili autocestom i to što je prije moguće – istaknuo je Neven Alić. (www.icv.hr, ml; vpz.hr)

IMG 8837
Foto: K. Toplak, vpz.hr

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content