DODJELA DIPLOMA U Virovitici majstorski ispit položilo čak 53 nova majstora iz 11 županija

U prostorijama Obrtničke komore u Virovitici danas (četvrtak) održana je svečana podjela majstorskih diploma. U jesenskom i proljetnom roku u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, majstorski ispit položilo je 53 majstora iz čak 11 županija. Školovali su se za 15-ak zanimanja, od kojih je najviše bilo vodoinstalatera (9), kuhara (8) te instalatera grijanja i klimatizacije (6). U jesenskom roku 2017. prijavljeno je 36 kandidata, a ispit je položilo njih 29, dok je u proljetnom roku 2018. prijavljeno 29 kandidata, a ispit je položilo 24.

Majstorske diplome kandidatima koji su ispit položili u jesenskom roku uručio je predsjednik županijske Obrtničke komore Ivan Kostelac čestitajući im na trudu i poželjevši im puno sreće u daljnjem radu.

– Drago mi je da sam danas tu i da mogu još jednom na svečanoj dodjeli podijeliti diplome našim novim majstorima. Nadam se da će im ta diploma biti poticaj za daljnji rad. Želja mi je da bude što više majstora pa da u našoj državi možemo stvarati nove vrijednosti – rekao je Ivan Kostelac.

Župan Igor Andrović iskazao je zadovoljstvo brojem novih majstora te diplome uručio kandidatima koji su ispit položili u proljetnom roku.

– Drago mi je što ste shvatili koliko stručnost i znanje u obrtništvu ima veliko značenje i smisao za razvoj cijelog gospodarstva. S položenim majstorskim ispitom imate priliku otvarati svoje obrte i naravno prenositi znanje na iduće kandidate – rekao je Igor Andrović.

Podjeli je nazočio i zamjenik gradonačelnika Virovitice Damir Marenić.
– Čestitam vam na položenim majstorskim ispitima. Ovo je samo još jedna potvrda više za vaš trudi i rad – rekao je Damir Marenić.

Do sada je u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije majstorske ispite položilo čak 1378 osoba, a taj broj područnu obrtničku komoru svrstava među pet najuspješnijih komora odnosno županija Hrvatskoj. (www.icv.hr, ip, foto: I. Popović)
[g-gallery gid=”480565″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content