DVD Vukosavljevica i DVD Turnašica nastavljaju bratsku suradnju

Povodom blagdana Male Gospe, operativni članovi bratskih vatrogasnih društava, DVD-a Vukosavljevica i DVD-a Turnašica, u svrhu smotre raspoložive opreme, sredstava za gašenje i uvježbanosti operativnih vatrogasaca na vatrogasnom poligonu kraj vatrogasnog doma u Turnašici održali su taktičko-pokaznu vježbu. Prema planu, koji je izradio Josip Nemet, zamjenik zapovjednika DVD-a Turnašica, osnovna zamisao vježbe bilo je pokazati zajedničko djelovanje kod gašenja požara otvorenog prostora i gašenje gospodarskih zgrada, a svrha i cilj nastaviti bratsku suradnju dvaju susjednih vatrogasnih društava kod pružanja obostrane pomoći na intervencijama spašavanja i gašenja, provjera efikasnosti veza, sredstava za uzbunjivanje te provjera opreme i taktike gašenja.

Vježba je izvedena putem sustava UVI – Upravljanje vatrogasnim intervencijama, zajedničkog projekta Hrvatske vatrogasne zajednice i Državne uprave za zaštitu i spašavanje kojim se za vatrogasne intervencije želi postići standardizacija radnih procesa, izrada jedinstvenog sustava pohrane, obrade i distribucije informacija, veća efikasnost izvješćivanja, te ekonomičnost u održavanju programskih rješenja, uređaja i opreme.

S ciljem nastavka bratske suradnje ova dva vatrogasna društva, kao i dvije susjedne općine Pitomača i Špišić Bukovica potpisali su povelju o zajedničkoj suradnji.

Nakon pokazne vježbe održano je natjecanje operativnih vatrogasaca, u tri discipline na kojemu su sudjelovale operativne grupe vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice općine Pitomača odnosno Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije.

Rezultati natjecanja:

1. DISCIPLINA- OBLAČENJE ZAŠTITNE ODORE

1. Ivan Komar (DVD Vukosavljevica)

2. Josip Nemet ( DVD Turnašica)

3. Željko Kajić ( DVD Turnašica)

2.DISCIPLINA – RUŠENJE METE NAPRTNJAČOM

1. Luka Lach ( DVD Turnašica)

2. Slaven Jantol ( DVD Turnašica)

3. Željko Kajić ( DVD Turnašica)

3. DISCIPLINA – RUŠENJE METE B MLAZOM I IZVLAČENJE UNESEREĆENOG

1. Zdravko Pokupić i Siniša Đurđek (DVD Vukosavljevica)

4. DISCIPLINA – GRUPNO NATJECANJE – UKLJUČUJE SVE TRI DISCIPLINE

1. DVD SEDLARICA

2. DVD VUKOSAVLJEVICA

3. DVD STAROGRADAČKI MAROF

Nakon pokazne vježbe i natjecanja operativaca organizirana je vatrogasna zabava. (www.icv.hr, zc, Foto: Foto Begović)

[g-gallery gid=”478631″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content