FOTO Bliži se kraj radova na dvorcu Janković u Suhopolju

Zahvaljujući sredstvima Europske unije i Virovitičko-podravske županije, dvorac u Suhopolju uskoro će ponovno zasjati. Prema riječima župana Igora Androvića, radovi na ovom nedavno derutnom dvorcu bliže se kraju.

– Do kraja godine radovi na Dvorcu Janković u Suhopolju bit će gotovi. U njemu će se nalaziti multimedijalni prostor, suvenirnica, smještajni kapaciteti. Želja nam je da u njemu postavimo 5D kino, a takvo što ne postoji od Zagreba do Osijeka. U tom kinu bi se prikazivali filmovi o povijesti grofa Jankovića, Suhopolju i Virovitičko-podravskoj županiji – rekao je župan Andrović dodajući kako bi se njime obogatila turistička ponuda našeg kraja i posjetitelji upoznali sa Suhopoljem i Virovitičko-podravskom županijom.

No tu se ne misli stati. U budućnosti Dvorac Janković će imati i bazen, wellness, a kako se u blizini nalaze nogometni tereni, može se očekivati da će Suhopolje postati idealno mjesto za pripreme sportskih klubova. Srećom ovaj je dvorac spašen od propadanja i to na inicijativu tadašnjeg župana Tomislava Tolušića pa će suhopoljski dvorac postati jedan od najljepših u Slavoniji. (www.icv.hr, vpz.hr)
[g-gallery gid=”479287″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content