FOTO: POMOĆNICI U NASTAVI Novih 44 pomoćnika počinje s radom

Nakon što su prošli edukaciju i zadovoljili sve potrebne uvjete, 44 nova pomoćnika u nastavi potpisali su danas (srijeda) ugovor u okviru provođenja projekta „In-In – integracija i inkluzija“. Prema riječima zamjenika župana Darka Žužaka, projekt ima za cilj od 6. rujna pa sve do kraja školske godine osigurati pomoćnike u nastavi i stručne komunikacijske posrednike svim učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama.

-Projekt se provodi u okviru instrumenta „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s poteškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, a temeljem poziva Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020. godina“. Za provođenje projekta vrijednog 7.973.116 kuna, Virovitičko-podravskoj županiji iz Europskog socijalnog fonda osigurano je bespovratnih 7.566.487 kuna dok će ostatak sredstava iz svog proračuna osigurati Virovitičko-podravska županija – kazao nam je zamjenik župana Darko Žužak.

IMG 7965 Custom

Dodao je kako su partneri na provođenju projekta 12 osnovnih i 5 srednjih škola s područja Virovitičko-podravske županije, čiji su ravnatelji jučer također potpisali ugovor o njegovu provođenju.

Kako nam je kazala Vesna Šerepac, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu, postoji potreba za dodatnih 20 pomoćnika u nastavi. Virovitičko-podravska županija u suradnji s jedinicama lokalnih samouprava osigurat će financijska sredstva za njihov rad.

IMG 7981 Custom

Projektnu prijavu za „In-In – integracija i inkluzija“, napisala je Virovitičko-podravska županija – Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, sport i tehničku kulturu uz suradnju s VIDRA-om.

(www.icv.hr, zc, foto: Z. Ciprijanović)

[g-gallery gid=”477850″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content