FOTO Povodom Hrvatskog olimpijskog dana u Orahovici održan veliki sportski spektakl

U središtu Orahovice preko 1000 sudionika, od najmlađih do najstarijih, a svi su trčali i uživali u sportu. Pravi sportski spektakl koji je okupio sudionike iz svih krajeva Virovitičko-podravske županije u povodu Hrvatskog olimpijskog dana koji je obilježen trčanjem, vožnjom bicikla, projekcijom filmova i mnoštvom drugih sadržaja, a uveličali su ga župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, gradonačelnica Orahovice Ana-Marija Petin, atletska reprezentativka Bosne i Hercegovine Lucia Kimani i mnogi drugi.

Olimpijski dan otvorio je župan Igor Andrović.

1009olimpijskidan 2 Custom

-Prije svega meni je iznimno drago što se okupilo ovako puno djece na obilježavanju Hrvatskog olimpijskog dana, obilježavanju manifestacije koja osim što promiče sport i sportske aktivnosti promiče i olimpijska načela mira, solidarnosti i zajedništva. Ovo je također promocija i igre po pravilima što nam je nekada svima potrebno, a eto drago mi je da ova djeca od malih nogu to kroz sport i uče. Orahovica je zasigurno i zaslužila biti domaćin ovog velikog sportskog dana jer kroz cijelu godinu promoviraju sport na najbolji mogući način, a to znači da su konstantno aktivna djeca, roditelji, učitelji, treneri i to je pokazatelj da će od ove djece zasigurno izrasti neki naš novi olimpijac na kojeg će Virovitičko-podravska županija biti ponosna – rekao je prilikom otvaranja Andrović.

IMG 0728 Custom Custom

Tajnica Športske zajednice VPŽ Dora Međimorec također je oduševljena djecom i njihovim zanimanjem za sport.

-Uz sve sportske aktivnosti pripremili smo projekciju filma o Draženu Petroviću, za najmlađe crtani film s temom olimpizma, a potom i likovnu radionicu s motivima olimpizma. Dodatak proslavi ovog velikog dana za hrvatski sport bit će i u Virovitici gdje će košarkašku utakmicu odigrati ŽKK Virovitica i ŽKK Folka Borovje u uzrastu djevojčica do 13 godina. Moram svakako reći da u ovom obilježavanju sudjeluju i sve škole s područja županije, svatko u svojoj školi,a evo ovdje u Orahovici je središnji događaj – rekla je D. Međimorec.

1009olimpijskidan 9 Custom

Lucia Kimani, reprezentativka BiH pozdravila je prije svih, svu djecu.

-Jako mi je drago vidjeti ovako velik broj djece da se bave sportom i trčanjem i sretna što sam mogla biti dio ove priče. Svima želim puno sreće i neka i dlaje uživaju u sportu. – rekla je Kimani. Uslijedile su utrke, od vrtićanaca do maturanata, podijeljenih po uzrastu, spolu i kilometraži, a trčalo se ulicama grada Orahovice, kroz parkove i šetnice što je dalo poseban draž cijeloj priči. Dan je završio atraktivnom biciklističkom utrkom te utrkom građana – rekreativaca na 2.5 kilometara.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić i M. Šolc)

[g-gallery gid=”479030″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content