FOTO Prvi dan škole obilježen i u OŠ Eugena Kumičića u Slatini, jednoj od tri županijske škole koje su dio programa “Škola za život”

U ponedjeljak, 3. rujna, počela je nova školska godine. Na području Virovitičko-podravske županije u prve razrede upisano je ukupno 912 prvašića. Sve njih na školskim klupama prvog dana škole dočekala je slikovnica „Hrvatska za djecu“, poklon Virovitičko-podravske županije. Osim toga, Virovitičko-podravska županija je za sve prvašiće, u školama u kojima je ona osnivač, sufinancirala nabavku udžbenika s iznosom od 400 kuna. Ove godine na području Virovitičko-podravske županije, osnovne škole pohađat će ukupno 6.444 učenika.

Prvi dan škole obilježen je i u OŠ Eugena Kumičića u Slatini, jednoj od tri županijske škole koje su dio programa “Škola za život”. Između ostalih, prvoškolce je pozdravila ravnateljica navedene škole Božica Majhen kao i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Vesna Šerepac. Potom su učenici svrstani u tri razreda sa svojim učiteljicama otišli u učionice.

Tri škole s područja Virovitičko-podravske županije: OŠ Suhopolje, OŠ Eugena Kumičića Slatina te Srednja škola Marka Marulića, bit će dio eksperimentalnog programa „Škola za život“. „Škola za život” naziv je eksperimentalnog programa čiji je nositelj Ministarstvo znanosti i obrazovanja. U “Školi za život” sudjeluje 48 osnovnih i 26 srednjih škola iz svih županija u Republici Hrvatskoj. Eksperimentalni program provodi se u 1. i 5. razredu osnovnih škola te u 7. razredu za predmete biologija, kemija i fizika. U srednjim se školama provodi u 1. razredu gimnazije u svim predmetima te u 1. razredu četverogodišnjih strukovnih škola u općeobrazovnim predmetima.

Cilj eksperimentalnog programa je provjera primjenjivosti novih kurikuluma i oblika metoda rada te novih nastavnih sredstava s obzirom na sljedeće ciljeve, a oni su: povećanje kompetencija učenika u rješavanju problema, povećanje zadovoljstva učenika u školi te motivacija njihovih učitelja i nastavnika. (www.vpz.hr, www.skolazazivot.hr)

[g-gallery gid=”477575″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content