FOTO Sportska zajednica VPŽ u Gimnaziji Petra Preradovića obilježila Europski tjedan sporta

Sportska zajednica Virovitičko-podravske županije u suradnji s Gimnazijom Petra Preradovića iz Virovitice obilježila je Europski tjedan sporta pod sloganom #BEACTIVE.

Glavna tajnica Sportske zajednice Virovitičko-podravske županije Dora Međimorec u dogovoru s ravnateljicom Gimnazije Jasminkom Viljevac i profesoricom tjelesne i zdravstvene kulture Majom Tkalčec organizirala je učenicima vježbanje sa stručnim trenerskim parom Bojanom i Nikolinom Mihić, koji su, kroz niz zanimljivih vježbi, odradili trening na otvorenom.

Trening su sa zanimanjem pratili i ostali učenici, koji nisu bili aktivno uključeni u njegovu realizaciju.

-Naša gimnazija poznata je kao sportska škola. Većina naših učenika uz sportske aktivnosti u školi, aktivno je uključena u sport u brojnim klubovima. Oni svi dobro znaju što znači bavljenje sportom, a škola im maksimalno izlazi u susret omogućavajući im dodatne izostanke s nastave, za sudjelovanje na sportskim natjecanjima – objasnila je ravnateljica J. Viljevac.

IMG 3558 Custom

Učenici su također bili zadovoljni odrađenim treningom.

-Aktivno se bavim plivanjem i tenisom. Samim tim svakodnevno sam uključena u neku tjelesnu aktivnost, što je odlično za zdravlje i rekreaciju – rekla nam je učenica Ema B.

-Današnji trening je dobar primjer, kako bi drugima pokazali značaj tjelesne aktivnosti u svakodnevnom životu. Od malih nogu uključen sam u sport. Deset godina aktivno treniram nogomet, jer mi to čini zadovoljstvo – izjavio je učenik Angelo Bernardo R.

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”482044″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content