FOTO Tisuće hodočasnika u Voćinu povodom blagdana Male Gospe

Tisuće vjernika okupilo se jučer (subota) u Voćinu na tradicionalnom podravsko-slavonskom hodočašću u povodu blagdana Male Gospe. “Rijeke” hodočasnika-pješaka slijevale su se u to marijansko svetište od ranih jutarnjih sati, a mnogi su došli autobusima i osobnim automobilima.

Hodočasnici su se okupili u prostoru oko crkve Pohoda Blažene Djevice Marije gdje je svečanu misu vodio požeški biskup msgr. Antun Škvorčević uz pratnju mnogobrojnih svećenika s područja Požeške biskupije.

Iako ne postoji evanđeoski izvještaj o Marijinu rođenju, zbog njene posebnosti u ljudskom rodu kao one koja je od Boga izabrana da nosi, porodi, odgoji, otprati na križ i u grob Sina Božjega, zadržan je spomen o njenom rođenju i njeznim roditeljima Joakimu i Ani. Zapamćeno je da su dugo bili bez djece i da je Marija od Boga izmoljeno dijete. O tome postoje vjerodostojni ne evanđeoski spisi ranog vremena. Voćin je jedno od mjesta u Hrvatskoj koja slave Malu Gospu kao svoju zaštitnicu. Zato se na taj dan, već tradicionalno, organizira hodočašće u Voćin. Blagdan rođenja Blažene Djevice Marije, poznatiji je kao Mala Gospa. (www.icv.hr, adf)

[g-gallery gid=”478456″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content