FOTO U Dječjem vrtiću “Suncokret” u Slatini održana radionica na temu indijske kulture

U sklopu manifestacije “Dani indijske kulture u Slatini”, u Dječjem vrtiću Suncokret održana je radionica “Joga za najmlađe”. Radionicu je vodila certificirana instruktorica joge Svjetlana Dupan, predsjednica Udruge “AUM” Slatina.

Osim vježbi prilagođenih ovom uzrastu djece, voditeljica radionice oduševila je najmlađe pokazavši im tibetansku zvučnu zdjelu s karakterističnim zvučnim vibracijama. Nakon vježbanja organizirana je prezentacija “Život u Indiji” tijekom koje je voditeljica djeci pokazala fotografije sa svojih putovanja po Indiji i opisala im svoje doživljaje i dojmove iz ove daleke i egzotične zemlje.

Osim ovih aktivnosti djeca su u sklopu vrtićkog projekta “Indija” imala priliku istraživati i širu indijsku civilizaciju i kulturu. Upoznali su indijsku nacionalnu glazbu, likovnu umjetnost, a posebno su se obradovali istraživanju indijske kuhinje pa su uz pomoć kuharice, tete Katarine, pripremili indijski kruh naan, čaj od đumbira, te su imali prilike kušati i neke od indijskih začina.

Kroz različite radno-praktične, društveno-zabavne i istraživačno-spoznajne aktivnosti djeci Dječjeg vrtića Suncokret običaji, tradicija i kultura daleke Republike Indije sada su korak bliže.

(www.icv.hr, adf, DV Suncokret)

[g-gallery gid=”480680″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content