FOTO U Slatini otvorena manifestacija Dani indijske kulture

Industrijsko-obrtnička škola Slatina bila je domaćin otvaranja Dana indijske kulture, koji su započeli sadnjom drveta mira i prijateljstva u školskom dvorištu. Drvo mira i prijateljstva zajedničkim su snagama zasadili veleposlanik Republike Indije u Hrvatskoj Sandeep Kumar, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić i ravnatelj IOŠ Slatina Mladen Graovac.

Nakon sadnje drveta, prisutne ravnatelje slatinskih škola, predstavnike javnih ustanova, zaposlenike i učenike škole domaćina te ostale uzvanike, pozdravili su ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina Mladen Graovac, zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Mario Klement i gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, a samu manifestaciju Dani indijske kulture u Slatini otvorio veleposlanik Kumar.

Dani indijske kulture u Slatini 23

Svečanost je nastavljena vrlo bogatim programom u sklopu kojega je plesna umjetnica Ana Jug predstavila tradicionalni indijski ples, nakon kojega su posjetitelji mogli vidjeti i sudjelovati u demonstraciji joge pod vodstvom Svjetlane Dupan, otvorena je izložba fotografija “Gandi” u holu škole. Učenici zanimanja krojač i frizer, pod vodstvom svojih mentorica Natalije Vidak, Danice Tot, Spomenke Prša, Paule Kukuljević i Kornelije Zubčević, pripremili su vrlo zanimljivu prezentaciju indijske odjeće, nakita i frizura, a učenici zanimanja kuhar i konobar, uz pomoć svojih mentora Blaženke Kovač i Gorana Ivezića, predstavili su tradicionalna jela i pića Indije u školskom praktikumu.

Dani indijske kulture u Slatini 86

Vlasnik vinarije Stari podrum Ivan Halas upoznao je veleposlanika Kumara o nastanku i proizvodnji pjenušca Slatinski biser. Učenici Industrijsko-obrtničke škole zanimanja CNC operater, s mentorom Vedranom Runjom, izradili su prigodni poklon, noćnu lampu uz pomoć CNC glodalica i 3D printera te je uručili veleposlaniku Kumaru, a iste su dobili i dožupan Klement i gradonačelnik Ostrošić. Zauzvrat, veleposlanik Kumar poklonio je knjige o indijskoj kulturi ravnatelju Graovcu, dožupanu Klementu i gradonačelniku Ostrošiću.

Dani indijske kulture u Slatini 119

Dani indijske kulture u Slatini nastavljaju se sve do 18. rujna. U Art dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina u petak, 14. rujna, s početkom u 19 sati održat će se prezentacija fotografija iz Indije koju je pripremila Svjetlana Dupan pod nazivom “Putopisna razglednica-Zašto volim Indiju”, a od 20 sati na rasporedu je projekcija indijskog filma “Hawaa hawaai”. Projekcije filmova o Indiji nastavit će se do 18. rujna u istom terminu, od 20 sati. U utorak, 18. rujna, u Dječjem vrtiću Suncokret održat će se radionica joge za svu djecu Slatine s početkom u 10 sati.

Dani indijske kulture u Slatini 194

Prvi kontakt s indijskim Veleposlanstvom ostvarila je ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Slatina Danijela Fabric Fabijanac tijekom ovogodišnjeg Viroexpa, gdje se razgovaralo o mogućnosti prikazivanja indijskih filmova u slatinskom kinu, odnosno da se dio zagrebačkog festivala Bollywood prenese u Slatinu te je u suradnji s Gradom Slatinom organiziran prvi susret s veleposlanikom Republike Indije u Hrvatskoj Sandeepom Kumarom u travnju ove godine, kada je i dogovoreno održavanje manifestacije Dani indijske kulture u Slatini. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”479475″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content