FOTO U Sopju obilježena 27. obljetnica oslobađanja karaula Zanoš i Bobrovac

Obilježavanje 27. obljetnice oslobađanja karaula Zanoš (Kapinci) i Bobrovac (Noskovci) započelo je odavanjem počasti polaganjem vijenaca i upaljenih lampiona uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima kod “Zdenca života” u središtu Sopja. U ime Ministarstva hrvatskih branitelja i pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića vijenac je položio predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš, u ime Virovitičko-podravske županije počast je odao zamjenik župana Darko Žužak, u ime policije počast je odao načelnik PP Slatina Krunoslav Sertić, a u ime Općine Sopje vijenac i upaljene lampione položili su načelnik Berislav Androš i predsjednik Općinskog vijeća Siniša Hrgović, te predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije, kao i predstavnici mjesnih odbora s područja općine Sopje. Molitvu za sve koji su svoj život položili na oltar domovine predvodio je sopjanski župnik vlč. Augustin Tašić.

IMG 4483

Nakon odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima, u sopjanskom mjesnom domu nazočnima su se pozdravnim riječima obratili načelnik Općine Sopje Berislav Androš, zamjenik virivitičko-podravskog župana Darko Žužak i izaslanik pomoćnika ministra hrvatskih branitelja Nenada Križića predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš, te su potom uslijedile igre hrvatskih branitelja.

Hrvatski branitelji natjecali su se u visećoj kuglani, pikadu i streljaštvu zračnom puškom, a evo i rezultata:

VISEĆA KUGLANA POJEDINAČNO:
1. Drago Sabljak
2. Miroslav Marković
3. Damir Krklec

VISEĆA KUGLANA EKIPNO:
1. Udruga HVIDR-a VPŽ
2. Udruga HVIDR-a Slatina
3. Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica
PIKADO POJEDINAČNO:
1. Vlado Granjaš
2. Josip Habl
3. Ozren Rastija

PIKADO EKIPNO:
1. Udruga HVIDR-a Slatina
2. Udruga VVPDR VPŽ
3. Udruga HVIDR-a VPŽ

STRELJAŠTVO POJEDINAČNO:
1. Stjepan Krahulec
2. Ilija Nikolić
3. Adam Pinter

STRELJAŠTVO EKIPNO:
1. Branitelji Mjesni odbor Gornje Prijedrevo
2. Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Nova Bukovica
3. Gradska organizacija UHDDR Slatina

IMG 4521

Sveukupna ekipna pobjeda pripala je Udruzi HVIDR-a Slatina, drugi su bili branitelji iz MO Gornje Prijedrevo, a treći članovi Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Medalje i pehare najuspješnijim pojedincima i ekipama uručili su načelnik Općine Sopje Berislav Androš, predsjednik Općinskog vijeća Općine Sopje Siniša Hrgović, zamjenik načelnika Općine Sopje Željko Janečić, te predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelja grada Slatine Ilija Nikolić.

Ovaj događaj svojim su dolaskom uveličali članovi Udruge maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” istrčavši rutu od karaule Zanoš do Sopja, kojima je načelnik Androš uručio medalje zahvale, a dobili su ih maratonci: Jasna Plemeniti iz Našica, Zlatko Milošević iz N. Bukovice, Mario Krznarić iz N. Bukovice, Željko Nikolić iz Borovg Naselja, Ivan Medved iz Kozica, Danijel Dunković iz Sladojevaca, Mario Kovač iz Virovitice, Goran Draksler iz Slatine i Pavo Tutenov iz Slatine, te za logističku potporu Vlado Rastija iz Sopja. (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)
[g-gallery gid=”479861″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content