FOTO Uz odavanje počasti poginulim nevinim žrtvama Voćina, te svečanu sjednicu Općinskog vijeća, počelo obilježavanje Dana općine Voćin i blagdana Male Gospe

Polaganjem vijenaca na Spomen-obilježje žrtvama Domovinskog rata počela je proslava obilježavanja Dana općine Voćin i blagdana Male Gospe. Kod Spomen obilježja, počast poginulim nevinim žrtvama Voćina, odali su: virovitičko-podravski župan i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, Igor Andrović, saborski zastupnici Josip Đakić i Vesna Bedeković, pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, načelnik Općine Voćin Predrag Filić i zamjenik Općinskog vijeća Hrvoje Dorić, mnogobrojni načelnici s područja Virovitičko-podravske županije, kao i mnogi drugi…

Proslava je nastavljena svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj je brojne goste pozdravio predsjednik Općinskog vijeća, Hrvoje Dorić, dok je o odrađenim, pripremljenim i budućim projektima na prostorima općine Voćin nazočne upoznao općinski načelnik, Predrag Filić. Govorio je o projektu Geopriče, budućem kongresnom centru u Voćinu, dječjem vrtiću u Ćeralijama, a pohvalio je i fiskalnu politiku Vlade RH, kojom je „i općinama poput Voćina, ostalo puno više sredstava, nego je to bilo ranije, za ulaganje u projekte koji će puno značiti stanovništvu ovoga kraja”.

Saborski zastupnik i predsjednik HVIDRA-e Josip Đakić, govorio je kako Virovitičko-podravska županija u budućnosti treba imati uprave Hrvatskih šuma i HEP-a na ovom području, naglašavajući da bi šumskim resursima koji se nalaze ovdje, puno bolje raspolagali sami, na korist razvoja industrije i poduzetništva ovoga kraja, nego da to radi netko iz drugih županija.

Virovitičko-podravski župan i izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića Igor Andrović, govorio je o mnogobrojnim projektima na ovom području, a u kojima sudjeluje Virovitičko-podravska županija, kao što je projekt Geopriče, energetska obnova OŠ Voćin, ali i puno projekata koji su prošli zahvaljujući razvojnoj agenciji VIDRA. Naglasio je kako je VIDRA upravo i osnovana, kako bi pomagala u pisanju projekata i poduzetnicima i OPG-ovcima, kao i općini Voćin, a na korist svih stanovnika ovog područja. Pohvalio je poreznu reformu, ali i reforme koje će tek slijediti, jer one će olakšati život svim stanovnicima. (www.vpz.hr)

[g-gallery gid=”478276″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content