FOTO: VOĆIN Jedno od najuređenijih općinskih središta u županiji

Na blagdan Male Gospe u subotu, 8. rujna, mnoštvo hodočasnika boravilo je u Voćinu, mjestu podno sjeverne strane Papuka koje se nalazi u zemljopisnom središtu Požeške biskupije između rijeke Save i Drave, te je sa svojim svetištem Majke Božje i njezino duhovno središte.

Po nekim izvorima, na blagdan Male Gospe u Voćinu je boravilo oko 15.000 hodočasnika iz cijele Hrvatske, te je razumljivo da je poslije tolikog broja ljudi u samom središtu mjesta i oko crkve Pohoda Blažene Djevice Marije ostalo ponešto odbačenih plastičnih boca, vrećica i ostalog što je narušavalo izgled mjesta. Već sljedeće jutro, u nedjelju, radnici na javnim radovima prionuli su čišćenju svega onog čemu nije mjesto u ovom prelijepom potpapučkom naselju.

Iako je Voćin uređen i od smeća očišćen u rekordnom roku od samo dva dana, radnici zaposleni na javnim radovima koje smo danas, 12. rujna, zatekli u blizini zgrade Općine i dalje vrijedno rade kako bi njihovo mjesto bilo čisto u potpunosti. Po svemu što smo vidjeli, Voćin je zasigurno jedno od najuređenijih općinskih središta u Virovitičko-podravskoj županiji.

(www.icv.hr, adf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”479261″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content