FRKA 2018.: Pjesnik Drago Čondrić u Virovitici predstavio svoju osmu knjigu „Između Scile i Haribde“

U koncertnoj dvorani Glazbene škole “Jan Vlašimsky” Virovitica u nedjelju, 23. rujna, sklopu Festivala radosne kulture – FRKA, svoju osmu knjigu „Između Scile i Haribde“ predstavio je hrvatski pjesnik Drago Čondrić. Riječ je o knjizi sa stotinjak soneta, od kojih su mnogi nadahnuti citatima iz djela velikana hrvatske i svjetske književnosti, a njenom predstavljanju nazočio je i gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Prema riječima predsjednika Društva hrvatskih književnika Đure Vidmarovića, Drago Čondrić kao kršćanin ima svoje credo te Deum i tu je njegova prednost, a sve njegove knjige odišu zrelošću. U njima nema praznoga hoda, nepotrebnih lamentacija i ekstemporacija… Sonete iz navedene knjige ovom je prilikom čitao glumac virovitičkog Kazališta Antun Vrbenski.

IMG 7557
Foto: M. Bašić

Inače, Drago Čondrić se u književnosti javio relativno kasno. Njegova prva knjiga „Evanđelje po čovjeku“ tiskana je 2009. godine. Važno je izdvojiti knjigu „Sedam velikih biblijskih poema“ koja je nagrađena prestižnim nagradama, a riječ najprestižnijoj književnoj nagradi u BiH – nagradi „Antun B. Šimić“, prvoj nagradi Zaklade Terra tolis „Fra Martin Nedić“ i godišnjoj nagradi Društva hrvatskih književnika „Tin Ujević“. Ovom prilikom pjesnik je ujedno istaknuo kako njegova deveta knjiga čeka tisak, dok je deseta već u pripremi.

Predsjednik DKH Đuro Vidmarović zahvalio je na potpori gradonačelniku Ivici Kirinu istaknuvši kako su, da bi se iskoristio hrvatski kulturni prostor važna tri čimbenika. Riječ je o potpori političke zajednice, kreativnosti i udrugama spremnim za suradnju, a oni su u Virovitici ispunjeni.

IMG 7539
Foto: M. Bašić

Za glazbeni dio ovog događaja bio je zadužen Tamburaški sastav Glazbene škole Jan Vlašimsky. (www.icv.hr, virovitica.hr)

[g-gallery gid=”481204″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content