Glasnici istine i njihovi prijatelji istrčali ultramaraton od Kladara do Stare Jošave

U prigodi Dana Virovitičko-podravske županije, maratonci Udruge Glasnici istine i njihovi prijatelji iz Osijeka, Josipovca, Volodera, Zagreba, ali i domaći trkači iz Virovitice, Slatine, Nove Bukovice, a pod pokroviteljstvom Županije i župana Igora Androvića, trče 5. ultramaraton Virovitičko-podravskom županijom na relaciji Kladare – Stara Jošava, u duljini od 86 kilometara.

slike maraton 32

Start ultramaratona bio je „na zapadu županije“, u Kladarama, a “cilj“ je na istoku, u Staroj Jošavi. Uoči starta, sve sudionike su pozdravili zamjenik načelnika Općine Pitomača Ivan Erhatić i Pavo Tutenov, predsjednik udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije, dok im je na cilju, “ljudima od čelika”, čestitao zamjenik župana Virovitičko-podravske županije, Darko Žužak.

slike maraton 4

– Ovo je peto izdanje ultramaratona koji smo posvetili svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima s područja Virovitičko-podravske županije. Štafetno ga je trčalo više od 20 maratonaca. Na ovaj način, mi trčanjem, širimo istinu o Domovinskom ratu – zaključio je Pavo Tutenov predsjednik Udruge Glasnici istine Virovitičko-podravske županije.

Na ovaj način maratonci Glasnika istine i njihovi prijatelji, spajili su istok i zapad Virovitičko-podravske županije, čuvajući sjećanja da se ne zaboravi istina o Domovinskom ratu i svim žrtvama koje su pale za slobodnu Hrvatsku. (www.vpz.hr)

slike maraton 6

IMG 40981 40519958 857862437935716 1199176094771576832 n

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content