Gospodarstvenici iz naše županije na akciji “Kupujmo Hrvatsko” u Zagrebu

U Zagrebu je na Trgu bana Josipa Jelačića 25. i 26. rujna održana akcija „Kupujmo hrvatsko“ u kojoj je sudjelovalo preko 300 sudionika. Na ovogodišnjoj akciji, posredstvom Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica, predstavilo se i devet sudionika s područja Virovitičko-podravske županije.

Hrvatska gospodarska komora organizacijom najpoznatije nacionalne akcije „Kupujmo hrvatsko“ u Zagrebu, koja je počela 1997. godine, nastavlja tradiciju promocije domaćih kvalitetnih proizvoda.

IMG 20180925 124421 Copy
Foto: HGK – ŽK Virovitica 

 

Akciju je otvorio Luka Burilović, predsjednik Hrvatske gospodarske komore.
Na akciji „Kupujmo hrvatsko“ u Zagrebu sudionici s područja Virovitičko-podravske županije bili su: Brana Virovitica s prirodnim sokovima od voća, Dubra Suhopolje s anatomskim papučama,
OPG Luka Ivoš Gornje Bazje s bučinim uljem, košticama golice, sjemenkama lana i hladno prešanim uljima, OPG Petar Rakošević s sokovima, čajevima od aronije, te OPG Davor Špoljar Terezino Polje, OPG Jasna Doner Slatina, OPG Pemper Virovitica, Pčelarstvo Balint Virovitica i OPG Tomislav Šegregur Virovitica, s medom i ostalim pčelinjim proizvodima.

Akcija „Kupujmo hrvatsko“ predstavlja najsnažniji simbol očuvanja vrijednosti hrvatskog gospodarstva i ove godine obilježava tradiciju od 21 godine.

Promocijom nositelja znakova Hrvatska kvaliteta i Izvorno hrvatsko, ali i svih ostalih kvalitetnih hrvatskih proizvoda, ova je akcija odigrala najznačajniju ulogu u jačanju svijesti nacije o važnosti kupovanja domaćih proizvoda.

Ova akcija je jedan od najpoznatijih poticaja proizvodnje te očuvanja postojećih i otvaranja novih radnih mjesta, a usmjerena je i na promociju hrvatskih proizvođača koji ulažu velik trud, kreativnost i napore u svakodnevnoj borbi s tržišnim izazovima. (www.icv.hr, HGK – Županijska komora Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content