Kuglački klub Slatina svečano proslavio 60 godina kuglanja u Slatini

Proslava obilježavanja 60 godina postojana Kuglačkog kluba Slatina započela je turnirom koji je održan u subotu na kuglani Tvina u Virovitici, pošto slatinski kuglači nemaju svoju kuglanu u Slatini, a nastavljena je u nedjelju u Zavičajnom muzeju Slatina gdje je upriličena mala izložba fotografija na kojoj su prikazane ekipe i pojedinci koji su u 60 godina nastupali za taj slatinski klub. Prigodom otvaranja izložbe nazočnima su se obratili bivši predsjednik kluba Vladimir Domić i aktualni Željko Vaška, govoreći o uspjesima kluba kroz respektabilnih 60 godina djelovanja.

Nakon izložbe održana je svečana akademija koja je započela intoniranjem hrvatske himne, a potom su se nazočni, minutom tišine, prisjetili preminulih članova kluba Stjepana Sabljaka, Andrije Sabljaka, Željka Mikića, Vlade Jagića, Franje Hideka, Zlatka Kiša, Tihomira Vrančića, Franje Mandla, i Franje Tota, kao i svih hrvatskih branitelja koji su život položili na oltar domovine.

IMG 3858

O počecima kuglanja u Slatini, kao i ostvarenim uspjesima, govorili su predsjednici koji su klub vodili kroz 60 godina Milan Kurtović, Vladimir Domić i Željko Vaška, te prva predsjednica ženskog Kuglačkog kluba Slatina Ksenija Vujanović-Juras. Svi zajedno izrazili su žal što grad Slatina nema vlastitu kuglanu i kako se nadaju da će se to u skoroj budućnosti ostvariti.

Čestitke na šezdesetoj obljetnici kuglačima je uputio zamjenik virovitičko-podravskog župana Darko Žužak, naglasivši da Županija cijeni rad i trud KK Slatina kojemu je ove godine u povodu Dana Virovitičko-podravske županije dodijelila Povelju zahvalnosti za izniman doprinos kuglačkom sportu.

Tajnik Saveza športskih udruga grada Slatine Željko Stipanić potom je uručio zahvalnice za pomoć u radu KK Slatina: Udruzi umirovljenika Slatina, Drvo trgovini d.o.o. Slatina, Optici Igor Slatina, Općini Čađavica, Komradu d.o.o., Slatina komu i Ljekarni Plantak.

IMG 3915

Zahvalnice za dugogodišnji rad u KK Slatina uručio je zamjenik župana Virovitičko-podravske županije Darko Žužak, i to: Dragutinu Vuku, Zlatku Gecanu, Josipu Kišu, Franji Kraljiku, Draženu Zelenki, Ivanu Mandlu, Željku Peserlu, Marku Klepaču, Željku Jelineku, Ivanu Tkalecu, Željku Kermendu, Željku Medvedu, Denisu Draškoviću, Damiru Ferenčeviću, Branku Jurlini, Stjepanu Krahulecu, Ozrenu Rastiji, Siniši Rastiji, Ivanu Radoševiću, Kseniji Vujanović-Juras, Blanki Vaška, Veselki Čubelić, Ivanu Lukačiću, Nevenki Štraleger, Snježani Ratić, Biljani Zelenka, Ljubici Matić, Renati Vukalović, Ani Berkić, Snježani Labus, Mariji Pendić, Marku Španiću, Siniši Ljubomiroskom i Denis Vujanović.

Plakete Kuglačkog kluba Slatina, koje su uručili Željko Stipanić i Darko Žužak, dobili su: Milan Kurtović, Vujadin Končarević, Josip Vaška, Franjo Nemet, Ivan Mandl, Miloš Brkić, Vladimir Domić i Željko Vaška, a posebna plaketa zahvalnosti za pomoć u radu uručena je Gradu Slatini.

Na kraju svečanog dijela, aktualni predsjednik KK Slatina Željko Vaška, uz pomoć supruge Blanke, Ksenije Vujanović-Juras i predsjednika Kuglačkog saveza Virovitičko-podravske županije Stipana Gojevića-Zrnića, napravio je prvi rez na slavljeničkoj torti, djelo renomirane slatinske slastičarke Sandre Jadek. Cjelokupni je program vodila Helena Hegediš. (ADF; foto: D.Fišli)
[g-gallery gid=”478858″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content