LISTE ČEKANJA SVE SU MANJE Na Očni odjel Opće bolnice Virovitica stigla nova oprema

Kroz projekt “Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijednog 50 milijuna bespovratnih EU kuna, odobrenih u stopostotnom iznosu što predstavlja financijski najveći ostvareni europski projekt Razvojne agencije VIDRA i Virovitičko-podravske županije, u čemu su nesebičnu potporu projektu, između ostalih, dali i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ravnatelj SAFU-a Tomislav Petric, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, Opća bolnica Virovitica dobit će novi zgradu Aneksa B1 dnevne bolnice i novu opremu. A upravo je nova oprema ključan detalj ove priče. Naime, početkom lipnja, potpisano je 11 ugovora ukupne vrijednosti 20.307.831 kuna za „Opremanje operacijskog bloka, centralne sterilizacije i jedinica intenzivnog liječenja“.

Tim povodom, virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz ravnatelja Opće bolnice Virovitica Dinkom Blaževićem, pročelnicom Ureda župana i predsjednicom Upravnog vijeća OB Virovitica Jasnom Abramović, kao i pročelnicom Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb VPŽ Melitom Sirovicom, obišao je prostore Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Virovitica, gdje ih je s radom i novom opremom upoznao voditelj dr. Bruno Sunajko.

ocni odjel 78 Custom
foto: K. Toplak

Igor Andrović, župan Virovitičko-podravske županije posebno je apostrofirao važnost opremanja, uz konstantno ulaganje u liječnike i njihovo usavršavanje.

– Od 2011. godine nikad nije bilo ovakvo veliko ulaganje odjednom u zdravstvo na području Virovitičko-podravske županije. Kroz ovu novu opremu osiguralo se dodatno podizanje zdravstvene zaštite građana Virovitice i žitelja Virovitičko-podravske županije, a pritom su se stvorili bolji uvjeti rada medicinskog kadra – istaknuo je I. Andrović.

ocni odjel 6 Custom
foto: K. Toplak

Među novom opremom koja dolazi temeljem projekta „Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica„ nalazi se i ona za Odjel oftalmologije i optometrije, čiji je voditelj dr. Bruno Sunajko. Na odjelu radi pet liječnika i svi su „domaći kadar“ s područja Virovitičko-podravske županije, a dolazak nove opreme svima je navukao dodatan osmjeh zadovoljstva, jer s novim uređajima bit će užitak raditi.

– S njima ćemo puno kvalitetnije i preciznije pružati zdravstvenu zaštitu i liječiti naše pacijente u operativnom te u medicinsko-dijagnostičkim smislu. Novom opremom znatno poboljšavamo mogućnosti operativnog liječenja, kao i medicinske dijagnostike na Odjelu oftalmologije i optometrije Opće bolnice Virovitica – kazao je na početku voditelj dr. Bruno Sunajko.

ocni odjel 51 Custom
foto: K. Toplak

Napominje kako će u budućnosti ovaj odjel biti među vodećim odjelima u ovom dijelu Hrvatske.

– To je i bila moja vizija kada sam prije nekoliko godina došao u Viroviticu. U budućnosti želimo biti profilirani kao mjesto vrhunske usluge i zdravstvene brige te zaštite naših pacijenata, a to ćemo s novom opremom moći ostvariti – rekao je B. Sunajko.

Nova oprema nudi novu dimenziju rada, kvalitetnijeg nego je on to bio do sada, jer će usluga biti brža, bolja, efikasnija, a prvenstveno na korist pacijenata.

ocni odjel 62 Custom
foto: K. Toplak

– Upravo tako. S novom opremom ćemo puno kvalitetnije obavljati operacije mrene (katarakte), te medicinsku dijagnostiku (OCT-a, ultrazvuk). U budućnosti želimo stvoriti i uvjete za lasersko liječenje nekih od bolesti oka.

Liste čekanja su im sve manje, pa se tako na operaciju katarakta čeka mjesec i pol dana, po čemu su zasigurno među vodećim općim bolnicama u Hrvatskoj. Sunajko ističe odličnu suradnju s ravnateljem bolnice Dinkom Blaževićem, koji u suradnji s osnivačem, Virovitičko-podravskom županijom i županom Igorom Androvićem, ima jasnu viziju podići kvalitetu usluge Opće bolnice Virovitica na novi nivo.

ocni odjel 20 Custom
foto: K. Toplak

– Vidi se jedna pozitivna klima i u njoj je odlično raditi. S novom opremom možemo puno kvalitetnije pružiti zdravstvenu zaštitu. Do sada nismo mogli raditi tim intenzitetom i kvalitetom, jer nismo imali takvu opremu. Danas su nam olakšani uvjeti za operacije i operativne zahvati. To će nam u budućnosti osigurati bolju i kvalitetniju brigu, skrb i zaštitu naših pacijenata, ali ne samo s područja Virovitice i Virovitičko-podravske županije, već i ostatka Hrvatske, jer nam u posljednje vrijeme sve više dolaze pacijenti i iz ostatka lijepe naše – optimističan je Sunajko.

ocni odjel 32 Custom
foto: K. Toplak

Podcrtava i sjajnu suradnju vodećim hrvatskim oftalmološkim klinikama Hrvatskoj.

– Suradnja s njima nam je iznimno važna, posebice s KBC-om Sestara milosrdnica, KBC-om Rebro, Kliničkom bolnicom Sveti Duh, KBC-om Osijek. Ta simbioza, „malih“ i „velikih“ posebno je važna za našeg krajnjeg korisnika, pacijenta, ali i nama liječnicima olakšava i ubrzava proces pojedinog zahvata ili dijagnostike – zaključio je voditelj Odjela za oftalmologiju i optometriju Opće bolnice Virovitica dr. Bruno Sunajko.

(www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content