MARTE MEO: U COOR-u Virovitica održana predavanja o programu poticanja prirodnog razvoja komunikacije

Kroz dva dana – 12. i 13. rujna, u Centru za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica održano je stručno usavršavanje iz “Marte Meo” komunikacijskog programa. Uvodnom dijelu edukacije nazočili su svi zainteresirani učitelji i stručni suradnici škole, kao i odgajatelji Dječjeg vrtića Cvrčak te stručni suradnici drugih škola. Predavačica Silvija Philipps Reichherzer, profesorica psihologije i licencirana supervizorica Marte Meo metode svojim je predavanjem oduševila sve nazočne.

Marte Meo program je prirodna potpora razvoju, odnosno prirodan način poticanja komunikacije kod djece i onih osoba koje imaju teškoće u ostvarivanju kvalitetnih interakcija s drugima. Razvijan je kao način pomaganja roditeljima autistične djece, a izgradio se u model za prirodno poboljšanje komunikacijskih vještina osoba svih dobi, od dojenčadi do starih i nemoćnih. Središte zanimanja Marte Meo je ohrabriti ljude da koriste „vlastite snage“. Danas je prihvaćen u stručnom usavršavanju kao komunikacijski standard po cijelom svijetu. Jedna od glavnih misli njegove osnivačice Marie Aarts je „Preobrazimo zabrinutost u zainteresiranost – što se može učiniti da život postane bolji?“

Marte Meo Custom
foto: M. Bašić

Svi sudionici su dobili potvrdu o sudjelovanju Akademije za razvojnu rehabilitaciju. Nakon ovog predavanja, u listopadu slijedi organizacija stručnog usavršavanja za Marte Meo® praktičare koje će pohađati petnaestak učitelja COOR-a Virovitica kako bi još kvalitetnije pristupili radu s djecom.

(virovitica.hr, COOR)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content