Među 117 uzoraka: Zlatna žlica za najbolji med 8. Agroexpa pripala Ivanu Miškoviću iz Županje

Zlatna žlica za najbolji med na 13. županijskom ocjenjivanju meda, sajmu meda i pčelinjih proizvoda te 10. međunarodnom ocjenjivanju meda pripala je Ivanu Miškoviću iz Županje. Među 117 uzoraka, njegov med od bagrema ocijenjen je najboljim i najkvalitetnijim. Uz Zlatnu žlicu, ovaj je izvrsni medar osvojio i zlato za med medljikovac.

– Ovo priznanje najviše znači za krajnjeg kupca koji znaju da uzimaju čist, sortni med i da tu nema raznoraznih primjesa. Trudimo se kupcima dati pravu kvalitetu i da znaju da su dobili ono što su platili – rekao je I. Mišković.

MG 4494

S područja Virovitičko-podravske županije najbolje ocijenjen med imaju Kristijan Plečić i Katarina Jakupec. Nagrade najboljima uručili su virovitičko-podravski župan Igor Andrović, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za poljoprivredu i turizam Dragan Kovačević te zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac.

Ove je godine prijavljen rekordan broj uzoraka meda, njih 117.

– Ove godine imamo više od 100 uzoraka meda koji su išli na ocjenjivanje. Naši su pčelari uvidjeli potrebu analize meda da vide kakvu kvalitetu njihov med ima i koliko su konkurentni na tržištu – rekao je župan Andrović.

 

MG 4489

Senzoričko ocjenjivanje meda održano je prošli tjedan u prostorijama Udruženja obrtnika Virovitica u organizaciji Grupacije pčelarstva Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Virovitica i Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Pčelarskim udrugama s područja županije. Osim domaćih medara s područja županije, ove su se godine predstavili i medari iz drugih gradova Hrvatske, ali i medari iz BiH i Mađarske.

bronca

bronca1

srebro

srebro2

zlato 1

zlato2

Med je ocjenjivalo povjerenstvo na čelu s eminentnim sveučilišnim profesorom, Draganom Bubalom s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Ostali članovi povjerenstva bili su: Saša Prđun s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Gordana Hegić, Andrea Poslek iz HGK – Županijske komore Virovitica, Mirjana Špehar i Edita Černi iz Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“ Virovitičko-podravske županije te Ljubica Kravarščan iz Hrvatske poljoprivredno šumarske savjetodavne službe – Podružnica Virovitičko-podravske županije. Ocjenjivali su čistoću, bistrinu, boju, miris i okus meda.

Svih ovih godina, kao organizatori i pokrovitelji, uz Agroexpo su Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Virovitica, Hrvatska obrtnička komora – Područna obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije i Hrvatske poljoprivredno-šumarske savjetodavne službe. (www.icv.hr, ml; vpz.hr; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”480977″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content