Na sportskim igrama mladih dijabetičara u Višnjici pobijedili “Međimurski slatkiši” iz Čakovca

Mladi dijabetičari Udruge dijabetičara Virovitice ove godine „Sportske igre za mlade oboljele od dijabetesa tip 1” organizirali su u Višnjici. Voditelj susreta bio je dr. Ivan Andrašević, dopredsjednik Udruge. Pozivu na igre odazvalo se 40 mladih dijabetičara iz Bjelovara, Čakovca, Đakova, Osijeka, Slavonskog Broda, Slatine i Virovitice. Igre je otvorila izaslanica župana Virovitičko-Podravske županije Melita Sirovica, pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb. Igrama su nazočili i brojni ugledni gosti, među kojima i predsjednica Hrvatskog Saveza Dijabetičkih Udruga Zrinka Mach i dopredsjednik Saveza Slavko Lacković te predsjednica Lions cluba Vereucha Monika Ružić.

Pored sportskih natjecanja priređen je bogat edukativni program, održana su dva predavanja i dvije radionice koje su vodili dr. Ivan Andrašević, nutricionistica Ana Sigeti i psiholog Ivana Martinušić. Na edukativnim štandovima farmaceutskih tvrtki predstavljena su nova pomagala koja olakšavaju život s dijabetesom. Potrebnu pomoć i informacije na igrama davali su brojni volonteri.

Održavanje susreta omogućili su brojni donatori, kojima se Udruga zahvaljuje. Natjecanja, uz aktivno učešće roditelja, protekla su u pravom sportskom duhu. Pobijedili su „Međimurski slatkiši” iz Čakovca. Nakon podjele skromnih nagrada i priznanja svi učesnici su ispisali svoje želje na plave balone i pustili ih u zrak. Poželimo im da se sve želje ostvare, a najviše dobri šećeri.

IMG 20180915 155347
Foto: Udruga dijabetičara Virovitica

Na susretima je uživala i Laura koja kaže da su joj ovi susreti jedna od najboljih stvari koje su joj se dogodile. – Odlična ideja i događaj da se zabavim, upoznam s novim ljudima i susretnem sa “starom ekipom”.Veliko hvala svima koji su nam te susrete omogućili. Bilo je vrh – ističe Laura koja se je ovom prilikom susrela s prijateljima iz kampa. Tako su ove susrete iskoristili za druženje, smijeh, igre i u konačnici za puštanje balona te su nadasve uživali. No, tu je i stručni dio koji će svim oboljelima zasigurno pomoći pa tako i Lauri. – Predavanja dr. Ivana Andrašević, psihologa Ivane Martinušić, nutricionistkinje Ane Sigeti, kao i ugljikohidratna radionica bili su stvarno od pomoći – kaže Laura koja nam je potvrdila da se i ostala djeca slažu s njom, osobito kada su u pitanju ovakvi susreti. – Kroz priču s drugom djecom shvatila sam da svi želimo isto – češće se družiti i uživati u ovakvim susretima – ističe te se nada da će im se to i ostvariti. Osim toga, Laura je uočila i pozitivnu stranu svoje bolesti. – Drago mi je što mogu biti dio ovoga i što sam upoznala puno dragih i super osoba. Shvatila sam da diabetes nije jedna “obična” bolest, jer da je ne bi me spojila sa svim tim ljudima i ne bih ja bila ja – kaže zahvalno hrabra i pozitivna Laura. (www.icv.hr, žđl, zmd)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content