NE SPREMAJTE LJETNU GARDEROBU Evo što nas očekuje u tjednu pred nama

Tjedan pred nama bit će povoljan za sunčane naočale, ljetnu garderobu, kupanje u moru ili bazenima pa tko voli neka iskoristi ovo vrijeme za navedene aktivnosti i uživanja. Vrijeme će biti povoljno i za radove na otvorenom, kao i berbe grožđa.

Stihovi grupe Animatori „Ljeto nam se vratilo“ u tjednu pred nama pokazat će se odgovarajućim. Ipak kalendarsko ljeto traje do 23. rujna ove godine.

Od ponedjeljka do petka očekujemo dominaciju polja povišenog tlaka zraka (anticiklone) iznad nas. Jutarnje temperature zraka očekujemo od 14°C do 17°C ili koji stupanj više. Najviše dnevne od 26°C do 30°C ili koji stupanj više. Vjetar slab do umjeren sjevernih i sjeverozapadnih smjerova. Od sredine tjedna u okretanju na južne smjerove. Tijekom jutra i večeri mjestimice je moguća kratkotrajna sumaglica ili magla. UV-indeks umjeren i visok.

Od petka očekujemo destabilizaciju atmosfere, no o tom potom. Trenutni izlazi prognostičkih modela od petka „crtaju“ destabilizaciju atmosfere. Više o svemu u danima pred nama. Uživajte u suhim, stabilnim i vrućim danima pred nama, pravim kasno ljetnim.(www.icv.hr, kp)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content