Neprobojnom obranom u Đurđevcu virovitičke “Lavice” osvojile bodove na otvaranju sezone

U svojoj prvoj prvenstvenoj utakmici u novoj sezoni rukometašice Tvin Virovitice pobijedile su na gostovanju u susjednom Đurđevcu. Bile su bolje od domaće ekipe 17:25.

Od samog početka utakmice gošće iz Virovitice su bile u prednosti. Domaće igračice su se u nekoliko navrata u prvom dijelu uspjele približiti na zgoditak zaostatka, ali više od toga nisu mogle.

Odlična gostujuća obrana bila je nepremostiva za đurđevački sastav. U nastavku gošće su u obrani bile još neprobojnije. Ono što je prošlo obrambenim igračicama bio je plijen virovitičke vratarke Ive Blažević. U devetnaest minuta nastavka Đurđevčanke su postigle samo tri zgoditka. Lavice su vodile 24:13.

Gostujuća ekipa u posljednjih nekoliko minuta “ubacila je u manju brzinu“ te su domaće donekle smanjile zaostatak.

Za Đurđevac je nastupila dojučerašnja igračica Tvin Virovitice Rea Rakošević, ali bez značajnijeg učinka. Nije se upisala u strijelce, jedino je kažnjena jednim isključenjem iz igre.

U drugom kolu u petak, 5. listopada u 19 sati u sportskoj dvorani Tehničke škole u Virovitici rukometašice Tvin Virovitice igraju s Đakovom.

Tvin Virovitica: Devald, Hrvoić 3, Jezerčić, Veršec 2, Lukačević 1, Hudoletnjak 7 (2), Maja Biuk 2, Blažević, Medved 3, Zupčić 1, Prpić, Deskar 5, Oštrić, Miklić 1 i Iva Biuk. Trenerica: Zdenka Premužić.

Sedmerci: 4(2)

Isključenja: 4 minute (Medved i Zupčić po dvije minute).

(www.icv.hr, mš, foto: ilustracija, M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content