NIJE SVAKI OTPAD SMEĆE U tijeku je prikupljanje starog namještaja za edukaciju o održivom gospodarenju otpadom

Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom, obveza jedinica lokalne samouprave je jedanput godišnje provoditi izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Projekt Izobrazno -informativnih aktivnosti Grada Virovitice vrijedan je 558.126 kuna, od čega 85% sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda. Svrha projekta je utjecati na podizanje razine svijesti o ulozi građana u sustavu održivog gospodarenja otpadom te o važnosti pravilnog postupanja s otpadom, što će pridonijeti ostvarenju strateških ciljeva u sektoru održivog gospodarenja otpadom na lokalnoj razini.

s3 Custom
foto: M. Turkalj

Jedna od aktivnosti u sklopu projekta koju je Grad prijavio su Radionice za djecu na temu sprječavanja nastanka otpada – ponovna uporaba. Iste će se provoditi na satovima likovnog odgoja na način da će djeca redizajnirati stari namještaj i prenamijeniti nešto što je možda bilo otpisano za ponovno korištenje. Poanta je u tome da nije svaki otpad smeće. U tom smislu, dužnost Grada je nabaviti materijal, odnosno stari namještaj za radionice, prvenstveno drvene stolice.

JA1 Custom
foto: M. Turkalj

Ukoliko netko ima staru hoklicu, stolicu, mini stolić ili tronožac neka se javi u Grad Viroviticu, Anji Duršot na broj telefona: 033/ 721-023 ili e-mail: [email protected]

(virovitica.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content