NOVI BROJ VIROVITIČKOG LISTA – Retro izdanje u čast poštovanom lokalnom tjedniku

Poštovani i dragi čitatelji, na kioske je stiglo posebno, retro izdanje tjednika Virovitički list, koji je izašao 3127. put. Prošao je mnogo, od prvog izdanja 29. rujna 1953. godine, kao glasilo općine i kotara Virovitice, do suvremenog županijskog tjednika, kakav je danas.

Teško je nabrojati sve novinare, urednike, suradnike i autore, koji su s Virovitičkim kročili više od šest desetljeća i zato hvala svima koji su svojim radom i talentima ostavili trag u ovom poštovanom lokalnom tjedniku.

Listajući stare primjerke Virovitičkog lista, pripremajući ovaj broj koji je u rođendanskom ruhu zamišljen kao spoj starog i novog, pregledali smo tisuće članaka i fotografija i prisjetili se povijesti, ljudi, događaja i kolega kojih više nema, odnosno vremena koje bi bilo nestalo da nije zabilježeno na starom papiru, u nekoliko stupaca, popraćeno fotografijom, crtežom, skicom.

Zato ćete u rođendanskom broju pronaći i nov sadržaj, prezentiran u starom obliku, kao i neke od originalnih članaka koje je list objavio u prvim desetljećima postojanja. Naslovnica je također nastala kao spoj dvaju vremena, a vjerujem kako je naš vrijedni i iskusni kolega i suradnik, poznati crtač stripa i karikaturist Roko Idžojtić uspio „pogoditi“ temu, savršeno kontekstualizirajući posao novinara pedesetih godina prošlog stoljeća i danas.

Opširnije u Virovitičkom listu… (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content