OBILJEŽEN DAN POLICIJE Sjetili se preminulih kolega i dostojno demonstrirali zašto su društvu neophodni

Policijska uprava virovitičko-podravska danas (utorak) je proslavila svoj dan. Obilježavanje Dana policije započelo je kraj spomen-obilježja ispred zgrade policijske uprave u Virovitici odavanjem počasti poginulim policijskim djelatnicima u Domovinskom ratu. Počast dvadesetorici poginulih i jednom nestalom policajcu odali su članovi njihovih obitelji,  izaslanstvo Policijske uprave virovitičko-podravske na čelu s načelnikom Sinišom Kneževićem, Virovitičko-podravske županije predvođeni zamjenicima župana Marijom Klementom i Darkom Žužakom, Grada Virovitice predvođeni gradonačelnikom Ivicom Kirinom i zamjenicima Damirom Marenićem i Vlastom Honjek-Golinac, načelnici općina s područja županije, Ureda državne uprave VPŽ, Općeg sindikata policije, Udruge Prvi hrvatski redarstvenik te udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

IMG 7606
Foto: M. Bašić, virovitica.hr

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća ispred zgrade Policijske uprave, održana je i sveta misa u Crkvi sv. Roka, koju je predvodio policijski kapelan Ozren Bizek, za sve poginule policajce i branitelje. Program se nastavio na prostoru virovitičke Visoke škole za menadžment u turizmu i informatici gdje su djelatnici Interventne jedinice policije Virovitica odradili pokazne vježbe, a održana je i izložba policijske opreme i tehnike koju koriste u svakodnevnom radu.

MG 4710

Oduševljeni viđenim bili su učenici Osnovne škole Vladimira Nazora koji su, sa svojim učiteljicama, prisustvovali pokaznim vježbama. Očekivano, najviše ih je zainteresirala vježba obrane i uhićenja prilikom terorističkog napada. – Jako su mi se svidjele vježbe i najbolje mi je bilo kada su pucali – rekla je Karla D. iz 3. razreda, jednako oduševljen pokaznom vježbom bio je i Sandro K. – Svidjelo mi se kako su odglumili napad i kad su uhvatili teroriste – rekao je istaknuvši da mu je drago da su policajci na kraju pobijedili.

MG 4834

– Već tradicionalno na Dan policije izlažemo dio opreme koju Policijska uprava virovitičko-podravska koristi u svojem radu. Svake godine povećavamo i obnavljamo tu opremu. Po izrazima lica i oduševljenju djece koja su danas bila ovdje, vjerujem da su obje vježbe bile vrlo uspješne – rekao je načelnik PU virovitičko-podravske, Siniša Knežević. (www.icv.hr, ml; foto: M. Rođak, M. Bašić)

[g-gallery gid=”481612″]

[g-gallery gid=”481657″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content