OBRTNIČKA KOMORA VPŽ Počele prijave za polaganje majstorskih ispita u 30-ak obrtničkih zanimanja

Kao i svake jeseni, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije organizira polaganje majstorskih ispita u tridesetak obrtničkih zanimanja. Prijave su otvorene do kraja rujna, nakon čega slijedi priprema kandidata za nadolazeće ispite. Praktični dijelovi ispita za sva zanimanja održat će se u drugoj polovici studenoga, a nakon toga slijede i pismene provjere (stručno teorijska znanja, gospodarstvo i pravni propisi te radna pedagogija) početkom prosinca. Nakon uspješno položenih obveza, kandidatima će biti uručene majstorske diplome, koje su u mnogim zanimanjima preduvjet za otvaranje obrta, primanje naučnika ili osoba na stručno osposobljavanje.

U tijeku su i prijave za polaganje ispita o stručnoj osposobljenosti u dvadesetak različitih zanimanja, poput priprematelja jednostavnih jela i slastica, poslužitelja jela i pića, masera, zavarivača i dr. Sljedeći ispitni rok održat će se tijekom listopada.

Iz županijske Obrtničke komore napominju da svake godine Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavljuje natječaj po kojemu je moguće ostvariti povrat dijela uplaćenih sredstava za uspješno položene ispite. Sve informacije o prijavi i polaganju ispita zainteresirani kandidati mogu dobiti u Obrtničkoj komori Virovitičko-podravske županije, Pavla Radića 3, Virovitica, ili na telefon 033 725 493, kao i na web-stranici ww.okvpz.hr. (OK VPŽ; foto: ilustracija arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content