Odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima i svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen Dan grada Slatine

Povodom obilježavanja 721. obljetnice prvog pisanog spomena imena Slatine i Dana grada u kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta Slatina održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Prije svečane sjednice kod Spomen obilježja poginulim braniteljima, u Parku 136. slatinske brigade vijence i upaljene lampione položili su predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, izaslanstva Vlade i Sabora Republike Hrvatske, Ministarstva branitelja, Virovitičko-podravske županije, Policijske uprave virovitičko-podravske i Grada Slatine. Molitvu su predvodili slatinski župnici vlč. Dragan Hrgić i vlč. Nikola Jušić.

IMG 1966 Custom

Svečanoj sjednici su uz domaćine, predsjednika slatinskog Gradskog vijeća Daria Vrbaslije i gradskih vijećnika, te gradonačelnika Denisa Ostrošića sa suradnicima, nazočili izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, saborska zastupnica Vesna Bedeković, potpredsjednik Hrvatskog sabora Božo Petrov, saborski zastupnici: Ana-Marija Petin, Davor Bernardić, Tomislav Žagar, Tomislav Panenić i Marko Sladoljev, izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda, njegov pomoćnik Nenad Križić, počasni građanin Slatine Vladimir Šeks, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović sa zamjenicima Darkom Žužakom i Igorom Pavkovićem, predsjednik Županijske skupštine Virovitičko-podravske županije Miran Janečić, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, načelnici općina s područja VPŽ i mnogi drugi.

IMG 1954 Custom

Srdačne pozdrave gradonačelniku Ostrošiću, predsjedniku Gradskog vijeća Vrbasliji, vijećnicima i svim Slatinčanima, uputila je pismenim putem predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović uz želju za uspjehom u svim projektima za napredak i daljnji razvoj grada.

Na početku sjednice sve prisutne pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Dario Vrbaslija, potom gradonačelnik Denis Ostrošić, pa virovitičko-podravski župan Igor Andrović i na kraju ministar poljoprivrede i potpredsjednik u Vladi RH Tomislav Tolušić.

IMG 2084 Custom

Župan Andrović čestitao je Dan grada čelnicima i građanima Slatine, te podsjetio na projekte koje je Županija provela i koje planira provesti na slatinskom području. Uputio je zahvalu čelnicima jedinica lokalne samouprave na odličnoj suradnji sa Županijom, te izrazio zadovoljstvo što su svi načelnici i gradonačelnici podržali inicijativu da se u Virovitičko-podravskoj županiji oformi Uprava šuma, jer Virovitičko-podravska je jedina županija u Hrvatskoj koja nema svoju upravu, a ima veliko bogatstvo šuma. Župan je obećao potporu svim projektima koji imaju realne i opravdane ciljeve.

Čestitku je uputio i potpredsjednik Vlade RH i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, koji je izrazio zadovoljstvo što su svi oni projekti koji su pripremani u gradu Slatini naišli na razumijevanje u Vladi.

IMG 2099 Custom

– Drago mi je što je Grad Slatina zadovoljan suradnjom s Vladom Republike Hrvatske i što Grad Slatina ima odličnu suradnju s Virovitičko-podravskom županijom, tu pokazujemo da bez obzira na različite političke opcije ili različita politička razmišljanja možemo imati isti jezik i možemo učiniti sve da građani Slatine ipak bolje i kvalitetnije žive – rekao je Tolušić, te je ovu prigodu iskoristio kako bi izrazio svoju potporu daljnjem radu Grada, naglašavajući svoju pomoć u razgovorima, ne samo s Ministarstvom poljoprivrede, već i svim ostalim resornim ministarstvima i institucijama Vlade RH.

(www.icv.hr, adf, mf, foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”477045″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content