Općina Lukač nastavlja sa zacrtanim planovima

Članovi Općinskog vijeća općine Lukač donijeli su odluku o drugim izmjenama i dopunama općinskog proračuna, kojima je on smanjen za 1.100.000 kuna tako da sada iznosi 12.392.630 kuna.

Razlog smanjenju proračuna na sjednici je obrazložen time što su planirana sredstva za nabavu posuda za odvojeno prikupljanja bila nešto viša od predviđenog, no što zbog donošenja odluke o uravnoteženju prihodovne s rashodovnom stranom neće utjecati na izvršenje proračuna u drugoj polovini 2018. godine.

-Nama je najvažnije da se nastavljaju projekti na izgradnji društvenog doma u Budrovcu Lukačkom, obnovi zgrade općine, adaptacije doma u Breziku, kao i na izradi projektne dokumentacije za izgradnju dječjeg vrtića. Isto tako važno je znati da je naš proračun transparentan, i da u svakom trenutku svima možemo kazati za što su proračunska sredstva utrošena – kazao je načelnik Općine Đuro Bukvić.

Na sjednici Vijeća uz prihvaćenje Izvješća o radu načelnika Općine Đure Bukvića za prvih šest mjeseci ove godine, prihvaćen je i Polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna, čiji su prihodi iznosili 4.276.488 kuna ili 39 posto od planiranog. (www.icv.hr, zc, foto: Z. Ciprijanović)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content