POČELA NASTAVA Prvi dan škole uz suze, smijeh i velika očekivanja

Danas (ponedjeljak) je počela nova školska godina. U klupe u Osnovnoj školi Ivane Brlić-Mažuranić u Virovitici po prvi put je sjelo i 95 prvašića. Stariji učenici su malenim školarcima poželjeli dobrodošlicu uz pjesmu, ples i recitaciju.

Sretno i uspješno školovanje zaželjeli su im djelatnici i ravnatelj OŠ IBM Ivica Tomljanović te zamjenica gradonačelnika Vlasta Honjek – Golinac. Predstavnici policije i HAK-a podijelili su im tradicionalne žute kape i brošure s pravilima ponašanja u prometu te ih savjetovali o sigurnom kretanju u prometu.

IMG 0021 Custom

Prvi dan škole za svakog je bio drugačiji, a dvorana je bila ispunjena emocijama. Bilo je i suza, smijeha, radosti i uzbuđenja, kako školaraca tako i prisutnih roditelja, baka i djedova koji su svoje prvašiće došli otpratiti u novo razdoblje života.

– U matičnoj školi ove godine imamo dva razredna odjeljenja prvih razreda, dok smo prošle godine imali tri. Razlika je nastala padom broja djece. Ove godine planirani broj učenika je 790, s tim da je tijekom ljeta upisano još djece, stoga očekujemo oko 800 učenika u 45 razrednih odjeljenja – rekao je ravnatelj OŠ Ivane Brlić-Mažuranić Ivica Tomljanović.

IMG 0060 Custom

U područnim školama se, za razliku od matične, dogodio pozitivan pomak, pa u Rezovcu i Milanovcu imaju veći broj učenika nego lani. Ostale tri područne škole imaju podjednak broj učenika kao prijašnjih godina.

U NAZORIMA 58 ĐAKA PRVAKA

Kratkom priredbom za učenike prvašiće nova školska 2018./2019. godina počela je i u virovitičkoj Osnovnoj školi “Vladimir Nazor”. Uz ravnateljicu škole Sanjicu Samac, riječi dobrodošlice prvašićima uputio je i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica.

IMG 7908 Custom

Ravnateljica Sanjica Samac istaknula je da novu školsku godinu pohađa oko 730 učenika. Prvašića je tri razreda, ukupno 58 učenika, što je na razini prošlogodišnjeg broja upisanih učenika prvih razreda osnovne škole.

-Prema najavama roditelja, ove jeseni zbog odlaska na posao u inozemstvo škola će ostati bez 22 učenika, brojka koja se može smatrati jednim školskim odjeljenjem – kazala nam je Sanjica Samac.

IMG 7916 Custom

Nakon priredbe, predstavnici policije i Auto kluba Virovitica prvašićima, koji su polaskom u školu postali novi sudionici u prometu, podijelili su žute kape. One će upozoravati vozače da su školarci na putu i da je na njih posebno važno pripaziti, a samim prvašićima dali su nekoliko korisnih savjeta za sigurno kretanje u prometu. (www.icv.hr, ip, zc, foto: I. Popović i Z. Ciprijanović)

[g-gallery gid=”477448″]

 

 

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content