Projekt “Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije” u ponedjeljak, 1. listopada u Virovitici

Projekt “Od strukovnih zanimanja do kreativne industrije”, popularnog naziva “Artefakt+dizajn=prototip” je participativno kulturno-umjetnički projekt s ciljem osnaživanja za tržište rada 84 mlade nezaposlene osobe od 15 do 25 godina starosti sa strukovnim zanimanjem iz 5 županija i Grada Zagreba, kroz edukaciju te kreaciju inovativnih umjetničkih proizvoda.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u 85%-tnom, te iz proračuna Ministarstva kulture u 15%-tnom iznosu, a cjelokupni iznos je 789.294 kune.

ADP letak page 001 Custom
foto: amz.hr

Upoznavanjem različitih muzejskih zbirki, u ovom slučaju iz Gradskog muzeja Virovitica, te umjetničkim radionicama iz područja dizajna, mlade nezaposlene osobe razvit će kompetencije potrebne za izradu novih proizvoda pod mentorstvom lokalnih obrtnika, dobit će priliku kroz dodatnu edukaciju u suradnji s muzejskim osobljem, dizajnerima i lokalnim obrtnicima te usavršiti svoja znanja i vještine i sudjelovati u kreiranju novih muzejskih suvenira i/ili didaktičkih pomagala. Rezultati procesa, inovativni proizvodi temeljeni na reinterpretaciji kulturne i umjetničke baštine, bit će predstavljeni izložbom u 5 muzeja sudionika u projektu, pa tako i u Gradskom muzeju Virovitica u razdoblju od 16. svibnja do 2. lipnja 2019. godine.

Radionice će se održavati u Virovitici, od 1. do 5. listopada, a počinju u 9:00 sati i traju svaki dan do 17 sati. Svim polaznicima osiguran je obrok i osvježenje u pauzama te su im sufinancirani troškovi dolaska na radionice (troškovi javnog prijevoza).

ADP letak page 002 Custom
foto: amz.hr

Prije samog početka, u ponedjeljak, 24. rujna u 11 sati održat će se prezentacija projekta za sve mlade nezaposlene osobe koje bi voljele postati sudionici ovog projekta.

Prezentacija će se održati u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, Područni ured Virovitica, na adresi Ul. Antuna Mihanovića 40.

Od 3. do 7. rujna, kulturno – umjetnička radionica odvijala se u Arheološkom muzeju Osijek, a u fotogaleriji možete vidjeti kako je to izgledalo.

(www.icv.hr, ts)

[g-gallery gid=”480747″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content