PRVI U HRVATSKOJ Županija podijelila police osiguranja štete od naleta divljači svim lovačkim udrugama i društvima

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović danas (ponedjeljak) je predstavnicima svih 32 lovačkih udruga i društava s područja županije uručio police osiguranja za lovišta na kojima djeluju. Riječ je o jedinstvenom modelu u Hrvatskoj kojeg su potpisali župan Andrović i predsjednik Hrvatskog lovačkog saveza, Đuro Dečak u svrhu unaprjeđenja i razvitka lovstva na našem području. Županija će tako, uz Hrvatski lovački savez, sufinancirati policu osiguranja od štete naleta divljači na motorna i željeznička vozila na javnim cestama i željezničkim prugama u lovištima čime će, prema riječima lovaca, izuzetno pomoći njihovim udrugama i društvima u naknadi šteta koje nastanu u takvim nesrećama.

IMG 20180910 080317

Sporazumom koji je potpisan između Županije i Hrvatskog lovačkog saveza, lovišta su osigurana od 1. travnja do 31. prosinca ove godine, a u tu svrhu iz Proračuna za 2018. godinu izdvojeno je 150 tisuća kuna. – Ove godine smo izdvojili 150 tisuća kuna, a s time ćemo nastaviti i u budućnosti. Riječ je o jedinstvenom modelu u Hrvatskoj, jer Županija sufinancira onaj dio koji bi trebale plaćati lovačka društva i udruge – istaknuo je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

Dodjeli polica nazočio je i predsjednik Lovačkog saveza VPŽ, Miroslav Buneta te naglasio koliko će ove police značiti za lovce. – Do sada su lovačke udruge i društva plaćali parnice u štetama koje su nastajale na vozilima u sudaru s divljači. Naleti na divljač su sve češći jer su lovišta sve više ispresijecana s prometnicama i štete su također sve veće, tako da je ovo za lovačke udruge jako važna i konkretna pomoć – rekao je Buneta.

IMG 20180910 081831

Svečanosti su nazočili i predstavnici PU VPŽ, kao i privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove VPŽ Dario Ripli uz suradnika za lovstvo Predraga Mrmoša. (www.icv.hr, ml; foto: M.Lukačić)

[g-gallery gid=”478843″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content