Radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u Svetom Đurđu napreduju prema planu

U Svetom Đurđu u punom su jeku radovi na izgradnji komunalne infrastrukture u Ulicama Narodne garde i Štruklinovom Jarku. Naime, makadamska cesta u Ulici Narodne garde bila je u dosta lošem stanju pa je Grad Virovitica na zahtjev Vijeća mjesnog odbora krenuo u rekonstrukciju ulice, dok se u Štruklinovom Jarku radi o produženju kanalizacijske mreže.

-Radovi u Ulici narodne garde u dužini oko 1.000 metara, koja je za većih količina oborinskih voda, koje su se slijevale s brdskog dijela naselja bila teško prohodna, nisu mogli biti izvedeni prije radova na izgradnji kanalizacijske, vodovodne i plinske mreže. Nakon izgradnje ove komunalne infrastrukture Grad Virovitica nam je izišao u susret i krenuo u daljnju rekonstrukciju, koja na zadovoljstvo žitelja ulice obuhvaća i postavljanje asfaltnog sloja – kazao nam je predsjednik Vijeća mjesnog odbora Sveti Đurađ Ivan Ćavarušić, koji je u pratnji tajnika mjesnog odbora Darka Brljevića obišao navedene radove, koje kao podizvođač bjelovarskih „Cesta“ izvodi tvrtka „Kunkić“.

Vrijednost radova iznosi 859.768 kuna, a projekt se sufinancira u sklopu Programa podrške regionalnom razvoju, koji je za financiranje Ministarstvu regionalnog razvoja i EU fondova prijavila Razvojna agencija VTA. U Štruklinovom Jarku radi se o radovima na produženju kanalizacijske mreže, a radove vrijedne 44.669 kuna, i ime investitora virovitičkog „Virkoma“ izvodi tvrtka „Hidroving“. (www.icv.hr, zc, Foto: Z. Ciprijanović)

[g-gallery gid=”478072″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content