“SIGURNO U ŠKOLU” Mališani se iskazali u vožnji spretnosti

Mali vozači i vozačice bicikla i rola iskušali su se danas (subota) u vožnji spretnosti na parkiralištu Zagrebačke banke, na Trgu Franje Tuđmana u Virovitici. Riječ je o akciji „Sigurno u školu“, koju su po 12. put organizirali Autoklub Virovitica i Policijska uprava virovitičko – podravska, a u povodu početka nove školske godine. Djeca predškolske dobi i školarci pokazali su odraslima kako vješto voze, izbjegavajući čunjeve, da znaju kočiti, usporiti i  gledati oko sebe, vještine u vožnji koje im jamče sigurnost u prometu.

MG 2136

BEZ NOGOSTUPA

– Ove školske godine mnogo je djece krenulo na nastavu iz ulica koje još uvijek nemaju nogostup te su primorani koristiti cestu kao put do škole. Sve sudionike u prometu pozivamo da osobitu pažnju posvete upravo prvašićima i drugim, najmlađim sudionicima u prometu – poručila je Anita Relić, policijska službenica za prometnu preventivu u PU virovitičko-podravskoj. Akcija koja se već godinama provodi, kao i druge preventivne mjere, ima za zadatak smanjiti broj stradalih u prometu i povećati kulturu ponašanja na prometnicama. Sigurnost je pritom najvažniji element, istaknula je A. Relić.

MG 2207

Naglasila je kako su djeca pješaci i biciklisti itekako dobro upoznati s pravilima ponašanja u prometu, da ih se drže te da odrasli u određenim situacijama mogu puno naučiti upravo od njih. Roditelje je pozvala da djecu predškolske dobi i one nižih razreda obavezno voze u autosjedalici, odnosno na odgovarajući način, poštujući zakon i koristeći pojas.

Policija, predstavnici gradske Uprave i Autoklub Virovitica cijeli su tjedan usmjereni na akcije vezane uz početak školske godine, a subotnja akcija svojevrsni je završetak mini kampanje. – Svima želimo naglasiti kako je počela nova školska godina i da su djeca u prometu, s posebnim naglaskom na naše prvašiće. U svm školama, od Kladara do Orahovice, djeci smo, u suradnji s policijskom upravom, podijelili žute kape, a za djecu i roditelje održavali edukativna predavanja – istaknuo je Robert Valenteković, tajnik Autokluba Virovitica.

MG 2224

Male vozače i vozačice te organizatore akcije pozdravila je Vlasta Honjek-Golinac, zamjenica virovitičkog gradonačelnika. Svim pješacima, biciklistima i vozačima poželjela je siguran put te pozvala sve sudionike u prometu da posebnu pažnju usmjere na prvašiće.

MG 2307

Uz vožnju spretnosti, nije nedostajalo ni zabave, pjesme i plesa. Za zabavni dio pobrinule su se Virovitičke mažoretkinje, Karate klub Virovitica i Glazbena škola Jan Vlašimsky. Svim natjecateljima organizatori su poklonili ruksak s promotivno-edukativnim materijalima HAK-a i MUP-a. (www.icv.hr, mlo, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”478346″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content