SPORTAŠ TJEDNA Marinu Bloudeku dva zlata i nagrada za nadarene mlade sportaše “Dražen Petrović”

Proteklog vikenda u Zagrebu je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske za mlađe seniore i seniorke. Virovitičanin Marino Bloudek bio je vrlo uspješan te je stao dva puta na postolje i okitio se zlatom. U subotu, 8. rujna trčao je u utrci na 1500 metara istrčavši 3:54,02, a u nedjelju, 9. rujna trčao je na 800 metara istrčavši 1:53,24.

U ponedjeljak, 10. rujna stiglo je još jedno vrijedno priznanje za našeg najpoznatijeg atletičara: nagrada za nadarene mlade sportaše “Dražen Petrović”.

Nagrade su dodijeljene u Muzejsko-galerijskom centru Dražen Petrović. Već 12. godinu ova nagrada uručuje se na obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora. Virovitički atletičar Marino Bloudek nagradu za nadarene sportaše dobio je jer je na godišnjoj rang listi europske atletike 2017./18., u disciplini na 800 metara u dvorani zauzeo prvo, a na rang listi Svjetske atletske federacije (IAAF) visoko drugo mjesto.

To je još jedna potvrda perspektivnosti “virovitičke munje”, našeg najboljeg atletičara koji je ovoga tjedna zaslužio titulu najboljeg sportaša u novoj sportskoj rubrici virovitičkog lista.

(www.icv.hr, mš, foto: arhiva)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content