Svečanom skupštinom KUD Virovitica obilježio 30-tu godišnjicu rada u promicanju i očuvanju kulturne baštine

Povodom obilježavanja 30-godišnjeg rada u promicanju i očuvanju kulturne baštine virovitičkog kraja, KUD Virovitica održao je svečanu skupštinu na kojoj je u uvodu članove i njihove goste pozdravio predsjednik Društva Matija Gosler, nakon kojega je izvještaj o dosadašnjem radu podnio tajnik Igor Juran.

– KUD Virovitica osnovano je 1988. godine kao Radničko kulturno-umjetničko društvo „PIK Virovitica“, a tadašnji članovi nisu imali nošnje ni instrumente, ali su imali dobru volju te su godišnje imali desetak nastupa. Početkom Domovinskog rata Društvo prestaje s radom na oko dvije godine te se u proljeće 1993. godine ponovno održava osnivačka skupština na kojoj je za predsjednika izabran Branko Počića koji je ostao na toj poziciji sljedećih 28 godina.

Društvo danas broji 30-ak aktivnih članova u folklornoj i glazbenoj sekciji, kroz sve ove godine društvo je postavilo i nekoliko koreografija: koreografiju Slavonije, dvije Podravine, dvije Zagorja, splitske plesove te ličke i posavske plesove. Uz to, Društvo svake godine na svom božićnom koncertu prikazuje i stare običaje vezane uz Božić i badnju večer – između ostaloga o dosadašnjem radu kazao je Igor Juran, tajnik, plesni voditelj i koreograf KUD-a Virovitica.

IMG 8043 Medium

Čestitku na dosad postignutim rezultatima i za 30-godišnjicu rada, za koje su ove godine, povodom obilježavanja Dana grada bili dobitnici Zahvalnice Grada Virovitice članovima Društva uputio je Alen Bjelica, pročelnik Upravnog odjela društvenih djelatnosti.

-Cijeneći vaša nastojanja i upornost za očuvanje tradicije i kulture i što ste redovni sudionici svih kulturnih gradskih događanja, Grad Virovitica izgradnjom zgrade COOR-a uskoro će riješiti vaš glavni problem, nedostatak vlastitih prostorija – uz čestitke je istakao Alen Bjelica.

Na kraju skupštine predsjednik Matija Gosler članovima Društva za njihov višegodišnji rad uručio je zaslužene Zahvalnice, kao i Gradu Virovitici na dosadašnjoj potpori u njihovu radu. (www.icv.hr, zc, foto: Z. Ciprijanović)

[g-gallery gid=”478225″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content