TRENER VIRO VIROVITICE DAMIR VAŠAREVIĆ UOČI PRVOG KOLA: „Želimo napraviti korak naprijed u odnosu na prošlu sezonu”

DAMIR VAŠAREVIĆ S OPTIMIZMOM NAJAVLJUJE NOVU PRVOLIGAŠKU SEZONU VIRO VIROVITICE

„Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nikome ne želimo priznati da je bolji od nas. Ako u igri damo svoj maksimum, možemo parirati svim suparnicima”.

U utakmici prvog kola 1. lige Sjever rukometaši Viro Virovitice u subotu, 15. rujna, u 19.30 sati igraju u sportskoj dvorani u Prelogu, s istoimenim povratnikom u prvoligaško društvo.

Prije godinu dana rukometaši Viro Virovitice su se nakon šesnaest godina vratili u prvoligaško društvo. Mnogi su sumnjali u uspješan nastup u jakoj konkurenciji. Trener Damir Vašarević vjerovao je svojoj ekipi, čiji je kostur vodio od gotovo prvih igračkih dana. S druge strane, igrači su vjerovali svojem treneru te je stvorena simbioza koja je donijela niz odličnih rezultata. Na kraju sezone, momčad Viro Virovitice zauzela je peto mjesto na tablici. Ovog vikenda počinje nova prvoligaška sezona pa smo razgovarali s trenerom Damirom Vašarevićem.

Tijekom priprema niste imali sve igrače na raspolaganju. Kako će se to odraziti na rezultate u prvenstvenom natjecanju?

Zbog ozljeda i posla dio igrača nam se naknadno priključio. Dario Vozab se oporavlja nakon operativnog zahvata i postepeno ulazi u ritam treninga. Proteklog vikenda odigrao je prvih desetak minuta. Ne želimo da obnovi ozljedu, zato ću ga postepeno uvoditi u igru. Kristijan Smiljčić nam se pridružio prije desetak dana, a Dubravko Benko prije dva dana. To nismo mogli promijeniti i vjerujem da se neće odraziti na naše rezultate. Njihovim odsustvom priliku su dobili drugi mlađi igrači, od kojih je veći dio ispunio moja očekivanja.

IMG 7982 Custom 1

U kojem sastavu momčad ulazi u novu sezonu?

Ostali smo bez Filipa Vašarevića, koji zbog posla u Zagrebu više neće moći igrati za nas. Krešimir Godeč idućeg tjedna odlazi u Njemačku. Obojica su bili oslonac u našoj igri te će nam nedostajati. U klub su došla braća Gašparović iz Bjelovara: Ivan na vanjskoj poziciji i Igor kao jedno od najboljih desnih krila u Hrvatskoj. Dobro su se uklopili u momčad i s njima možemo napraviti iskorak naprijed. U rad prve momčadi uključeni su dojučerašnji kadeti, koji su pokazali svoju kvalitetu.

Koji su ciljevi postavljeni u novoj sezoni?

Liga će prema mojem očekivanju biti izjednačena u odnosu na prošlu sezonu. Prema najavama, Bjelovar, Osijek, Moslavina, KTC i Metalac borit će se za ulazak u Premijer ligu. Druge momčadi bit će podjednake kvalitete. Mi u svakoj utakmici idemo na pobjedu. Nikome ne želimo priznati da je bolji od nas. Ako u igri damo svoj maksimum, možemo parirati svim suparnicima. To smo pokazali u pripremnom razdoblju. Uspješno smo igrali sa sastavima iz naše lige, ali i s premijer ligašima. U sportu se uvijek mora ići naprijed. Treba težiti boljem rezultatu. Naravno, ne ovisi sve o nama, i drugi se ozbiljno spremaju za natjecanje. Tu su i ozlijede, koje će nas, nadam se, mimoići.

Što očekujete od gostovanja u Prelogu?

Radije bih da prvo kolo igramo s nekom drugom momčadi. Prošle sezone Prelog je superiorno osvojio naslov prvaka u 2. ligi Sjever i vratio se u ligu u kojoj je igrao niz sezona. Kvalitetnu momčad su pojačali s tri, četiri nova igrača. Na krilima prošlosezonske euforije, dvorana će biti puna grlatih navijača. Neće nam biti lako. S druge strane, imamo svoje probleme. Tek ću na posljednjem treningu znati s kojim sastavom putujemo na gostovanje. Ozlijeđeni su Ivan Janjić i Luka Poljak. Dario Vozab ne može odigrati cijelu utakmicu, no ne smijemo se žaliti. Ostatak ekipe će dati sve od sebe i možemo osvojiti bodove.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content