U Hotelu Kurija Janković predstavljana vina Podruma Vineda

Bila je to večer u kojoj su ljubitelji vrhunske kapljice došli na svoje. U Hotelu Kurija Janković u Kapela Dvoru, jedinom Heritage hotelu s četiri zvjezdice u Slavoniji, koji je od početka godine ostvario 3.000 noćenja domaćih i stranih gostiju, predstavljena su vina Podruma Vineda iz Vukosavljevice. S obzirom na to da Hotel Kurija Janković njeguje povezanost s domaćim proizvođačima, vrhunska i kvalitetna vina Podruma Vineda mogu se pronaći u ponudi ovog renomiranog hotela baštine, kao i proizvodi mnogih proizvođača s područja Virovitičko-podravske županije, a koji je izgrađen europskim sredstvima i Virovitičko-podravske županije.

IMG 1725

Nakon uvodne riječi, voditeljice Hotela Kurija Janković Sanje Sudar, a uz nazočnost, između ostalih i virovitičko-podravskog župana Igora Androvića, pročelnice Ureda župana VPŽ Jasne Abramović, Andreja Kaša Kovač iz Podruma Vineda i njihov enolog, Krešimir Hren, predstavili su vina koja su tijekom večeri poslužena posjetiteljima.

Bilo je to neformalno i ugodno druženje prilikom kojeg se moglo doznati kako se vino uparuje s jelima, kako se ona piju, koje su karakteristike vrhunskih i kvalitetnih vina, cabernet sauvignona, graševine, rajnskog rizlinga, chardonnaya, cabernet sauvignona rosea…

IMG 1769

Podrum Vineda je osnovan 2005. godine na temeljima tradicije dviju obitelji, Kaša i Kovač, kada su, Damir Kaša i Neven Kovač, 2008. godine zasadili prve ozbiljnije površine pod vinogradima s domaćom autohtonom sortom graševinom. Doznalo se kako je u Podrumu Vineda želja zasaditi domaću sortu, pomalo iskorijenjenu, kadarku, a naglasili su i kako im je u budućnosti cilj povećanje proizvodnje vina, novih nasada, vraćanje u funkciju zapuštenih površina te bavljenje ruralnim turizmom od gastronomske ponude ovoga kraja, do uživanjima u podravskim kletima, kako je to nekada bilo. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)

IMG 1735 IMG 1603 IMG 1652

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content