U OŠ Eugena Kumičića Slatina na malo drugačiji način obilježen Europski dan jezika

Svake godine 26. rujna obilježava se Europski dan jezika. Cilj je dana jezika jačati javnu svijest o važnosti učenja jezika, promicati jezičnu i kulturnu raznolikost Europe, te potaknuti cjeloživotno učenje jezika.

Ove godine Europski dan jezika u OŠ Eugena Kumičića Slatina odlučili su obilježiti na drugačiji način. Osim što su učenici izrađivali prigodne plakate na nastavi hrvatskog, engleskog i njemačkog jezika, te na nastavi geografije, održali su i kulinarsku radionicu.

Učenici su pripremali hranu različitih država Europe, belgisjke vafle, pizzu, engleski čaj, štrudlu s jabukama, makovnjaču, “slavonske šnicle”, kruh s masti, grčku salatu. Nazive hrane i država izradili su mali modelari na drvetu na izvannastavnoj aktivnosti s učiteljem tehničke kulture.

Nakon što su vrijedni kuhari pripremili svu hranu, napravili su štand u holu škole gdje su svi učenici i učitelji mogli probati što su za njih pripremili. Škola je odislala mirisima Belgije, Italije, Grčke, Njemačke, Hrvatske, Engleske…, a ”kušači” hrane bili su vrlo zadovoljni, jer je štand ubrzo bio prazan, a trbuščići puni.

Učitelji OŠ Eugana Kumičića Slatina, koji su sudjelovali u obilježavanju Europskog dana jezika su: Ivan Drokan, Marijana Toplak, Željka Horvat, Zrinka Sobol, Snježana Cukor, Kristina Premec i Silvija Mađarić. (www.icv.hr, ADF)

[g-gallery gid=”481908″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content