U oslobađanju Jajca veliki obol dali i pripadnici 81. gardijske bojne iz Virovitice

U Jajcu će se 13. rujna održati svečanost obilježavanja 23. obljetnice oslobađanja ovog kraljevskog grada, u čijem su oslobađanju u združenoj akciji Hrvatske vojske i Hrvatskog vijeća, koja je trajala dva i pol dana, veliki obol pod zapovjedništom Renata Romića dali i pripadnici 81. gardijske bojne iz Virovitice.

U vojnoj operaciji “Maestral” u kojoj je oslobođen ovaj kraljevski grad poginuli su satnik Ivica Sreš te časnički namjesnici Siniša Amidžić, Ivica Grizelj, Tomislav Horvat, Silvio Hranilović, Zlatko Ivković, Željko Tišljarec i Stjepan Rajnović.

jajce spomenik Custom

Obilježavanju 23. obljetnice oslobađanja Jajca prisustvovat će i predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata s područja Virovitičko-podravske županije te obitelji poginulih bojovnika, pripadnika 81. gardijske bojne iz Virovitice, koji će kraj spomen obilježja na Velikom Plivskom jezeru i kraj spomen obilježja u središtu grada polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odati počast poginulim virovitičkim bojovnicima.

Obljetnici će prisustvovati i saborski zastupnik i predsjednik HVIDRE Republike Hrvatske Josip Đakić, koji ja tada kao zapovjednik satnije 81. gardijske bojne također sudjelovao u oslobađanju Jajca te predstavnici grada Virovitice na čelu s gradonačelnikom Ivicom Kirinom, koji je 2012. s tadašnjim gradonačelnikom u Jajcu potpisao Sporazum o suradnji dvaju gradova.

(www.icv.hr, zc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content