URBANO LICE NEBODERA Ivan Blažetić ŠUMSKI krenuo s izradom murala na temu drvo

Umjetnik Ivan Blažetić ŠUMSKI krenuo je danas (četvrtak) s oslikavanjem murala velikih dimenzija koji će krasiti fasadu nebodera u Mihanovićevoj ulici. Akcija se odvija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH, Grada Virovitice i Turističke zajednice Grada Virovitice.

mural2

Akciju je inicirao Gradski muzej Virovitica, motiviran zanimljivim oblicima ulične umjetnosti diljem svijeta te prepoznatljivim likovnim rukopisima domaćih autora. Cilj akcije je da se vizualni identitet Virovitice nadogradi umjetničkim radovima na gradskim površinama.

mural autorski
Skica virovitičkog murala, autor: Ivan Blažetić Šumski

Tema koju će umjetnik Ivan Blažetić Šumski uprizoriti svojim imaginarijem je DRVO, bazirana na motivu drveta / stabla / vegetacije kao geografsko-povijesnog obilježja Virovitičko – podravske županije, značajnog u povijesti grada. Virovitički autor Marcel Vugec također će imati priliku pokazati svoje vještine u ovom likovnom mediju.

Tematika drveta prisutna je i kao krovna tema novog postava Muzeja u budućem obnovljenom Dvorcu Pejačević. Veliku ulogu u odabiru teme čini i ekološko-etička dimenzija.

Prolaznici će kroz desetak dana imati priliku vidjeti kako nastaje monumentalno umjetničko djelo iz područja ulične umjetnosti, a koje će, kada bude završeno, biti i poseban kulturni sadržaj u našem gradu. (www.icv.hr, behance.net)

mural3

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content