VIDEO Marinu Bloudeku nagrada Dražen Petrović velika je motivacija za daljnji rad

Na prigodnoj svečanosti u Muzejsko-memorijalnom centru “Dražen Petrović” u Zagrebu su, dvanaestu godinu zaredom, uručene nagrade “Dražen Petrović” darovitim mladim sportašima, a ove godine su ih dobili taekwondoašica Nika Klepac i atletičar Marino Bloudek.

Nagrada nosi ime Dražen Petrović u spomen na jednog od najboljih svjetskih košarkaša i nositelja triju olimpijskih odličja (OI Los Angeles 1984., Seoul 1988. i Barcelona 1992.), a dodijeljene su na 27. obljetnicu utemeljenja Hrvatskog olimpijskog odbora.

Marino Bloudek je nakon uručenja nagrade kazao:

– To mi je samo pokazatelj da se trud isplati jer ove i prošle godine sam puno žrtvovao kako ostvario sve rezultate. Ova nagrada Dražen Petrović mi je velika motivacija za daljnji rad – podcrtao je virovitički atletičar.

Odbor za dodjelu Nagrade “Dražen Petrović”, kojim je predsjedavao veslački olimpijac i dopredsjednik HOO-a Damir Martin, odlučio je da najviše godišnje državno sportsko priznanje za mlade sportaše u 2018. godini dobije taekwondoašica Nika Klepac, koja je na juniorskom prvenstvu Europe u Cipru u kategoriji do 59 kg osvojila zlatnu, a na Svjetskom prvenstvu u Tunisu u kategoriji do 63 kg srebrnu medalju, te atletičar Marino Bloudek, koji je na godišnjoj rang listi europske atletike 2017/18 – disciplina 800m dvorana – zauzeo prvo, a na rang listi Svjetske atletske federacije (IAAF) drugo mjesto. (www.hrt.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content