VIJEĆNICI OPĆINE ČAČINCI ODRŽALI REDOVNU 7. SJEDNICU Izmjene i dopune Proračuna jednoglasno usvojene

Vijećnici općine Čačinci održali su svoju redovnu 7. Sjednicu ovog saziva. Kako Aktualnog sata nije bilo, a nakon usvajanja zapisnika s prošle sjednice, u sklopu 2. Točke Dnevnog reda raspravljalo se o polugodišnjem izvještaju o izvršenju Proračuna općine za 2018. godinu. Detalje je iznio načelnik općine Mirko Mališ.

-Najvažnija stavka ovog polugodišnjeg izvještaja je da smo manjak u iznosu od oko 1.300,000 kn koji smo imali u prethodnoj godini, smanjili za 800 tisuća kuna, što znači da ćemo ovim tempom taj manjak do kraja godine potpuno anulirati – rekao je Mališ nakon čega je polugodišnji izvještaj jednoglasno usvojen.

3. točka Dnevnog reda donijela je raspravu o izmjenama i dopunama proračuna općine za 2018. godinu te projekciji za 2019. i 2020. godinu o čemu je načelnik Mališ rekao:

-Najvažnije stavke u ovim izmjenama i dopunama su povećanje Proračuna zbog odobrenja financijskih sredstava iz mjere 7.4. ruralnog razvoja koja se odnosi na izgradnju dječjeg vrtića u Čačincima i provođenja programa ”Zaželi – bolji život u Čačincima”. Program ”Zaželi” za pomoć starijim i nemoćnim osobama odobren je u iznosu od 2.700,00,00 kuna, a projekt izgradnje dječjeg vrtića je vrijedan gotovo 6 milijuna kuna, ali Proračun nismo povećali za taj ukupan iznos već za onaj realan koliko će biti potrošeno u 2018. godini. U projekcijama za slijedeće dvije godine također stoje ista sredstva jer navedena dva programi traju u tom periodu, odnosno ”Zaželi” ukupno 30 mjeseci, a izgradnja vrtića j u trajanju od dvije godine od potpisivanja ugovora. Odmah ću reći kako je natječaj za vrtić na portalu Javne nabave, otvaranje ponuda je 11 rujna i ako ne bude žalbi očekujemo kako će za nekih mjesec dana krenuti izgradnja našeg vrtića – zaključio je Mališ.

0709vijececacinci 1 Custom

Ostale izmjene odnose se na gradnju objekata i održavanje komunalne infrastrukture, utrošak sredstava ostvarenih prodajom i zakupom poljoprivrednog zemljišta te uz izmjene javnih potreba u kulturi. Vijećnici su uz kraću raspravu izmjene i dopune Proračuna jednoglasno usvojili kao i odluku o izmjenama i dopunama odluke o izvršavanju proračuna općine za 2018. Pred vijećnicima je potom bilo donošenja Odluke o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja i prijavu na natječaj LAG-a Papuk za tip operacije 1.1.1.u što se općina želi kandidirati projektom izgradnje pješačkih staza na mjesnom groblju. Nakon provedene rasprave, vijećnici su i ovu odluku jednoglasno usvojili pa će tako općina vrlo uskoro krenuti u realizaciji navedenog projekta putem LAG-a.

U nastavku sjednice također jednoglasno je donesena odluke o izboru najboljeg ponuđača za prodaju neizgrađenog zemljišta u poduzetničkoj zoni Boćine, a potom je donesena i odluka o najboljem ponuđaču za kupnju nekretnine u vlasništvu općine Čačinci u naselju Pušina. Vijećnici su, u naredne dvije točke, razmatrali prijedlog općine o donošenju oduka o stjecanju nekretnina na području općine.

-Riječ je o dvije nekretnine, prva u ulici Domovinske zahvalnosti, dakle gotovo o samom središtu Čačinacakoje općina želi kupiti i na toj lokaciji izgraditi veliku natkrivenu tržnicu za potrebe lokalnih OPG-a ali i svih koji na njoj žele prodavati, a prostor je velik tako da u prijedlog ide i izgradnja parkirališta za tržnicu. Druga lokacija je u blizini lokacije izgradnje vrtića, a želimo ju kupiti kako bi preventivno reagirali na probleme koji mogu nastati uslijed velikih kiša i naleta oborina. Lokacija bi također bila namijenjena i sportskim klubovima za pomoćne terene i slično, a moram reći da ćemo ovom Odlukom tek krenuti u pregovore za tu kupnju – zaključio je Mališ.

Obje odluke su jednoglasno usvojene, a na kraju sjednice donesena je i odluka o raspisivanju natječaja za prodaju nekretnine u naselju Krajna, a riječ je o zapuštenom zemljištu koje će prodajom postati funkcionalno što je također jednoglasno usvojeno.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content