VIROVITICA ZA SLATINU POSTALA “CRNA MAČKA” Blažević načeo iz voleja, Vučemilović-Jurić završio

Na sportsko rekreacijskom centru Vegeška u Virovitici danas je odigran županijski derbi u sklopu 6. kola 4. lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica.

Do prvog pokušaja za pogodak na utakmici stigao je gostujući sastav i to na samom startu utakmice, u prvom napadu. Iz jednog ubačaja domaća obrana nije dobro reagirala, a odbijenu loptu na rub šesnaesterca gostujući igrač “poslao” je nekoliko metara od desne vratnice domaćeg vratara Maroševića.

MG 5261

Domaći sastav nakon toga preuzima inicijativu, a dominaciju u igru drži cijelo prvo poluvrijeme.

U 8. minuti Virovitica postiže vodeći zgoditak. Odličan ubačaj iskosa pred gostujuća vrata poslao je Suvajac, vratar Slatine Radonjić “boksa” loptu do domaćeg igrača Blaževića koji s ruba 16 metara iz voleja pogađa za vodstvo. Fantastičan pogodak.

U 27. minuti Slatina je stvorila izglednu šansu, ali gostujući napadač je oklijevao, od svega samo udarac iz kuta.

MG 5270

U 33. minuti vidjeli smo i prvi žuti karton na utakmici kojeg je zaradio domaći branič S. Kovač, za povlačenje. Iz slobodnog udarca pokušava Bubaš, oštrom loptom pred domaća vrata, ali sjajno reagira vratar Marošević.

Dvije minute kasnije u odličnoj je prilici domaća momčad. Udarac iz kuta izveo je Suvajac, lopta putuje na drugu vratnicu, gostujući branič Vurdelja “čisti” glavom, ali lopta dolazi do Blaževića. Gledatelji su pomislili da će domaći lijevak ponovno gađati iz voleja, no, teška pozicija prisilila ga je na povratnu loptu, a potencijalnu opasnost slatinska obrana otklanja bez većih problema.

Minutu kasnije Virovitica je opet u izglednoj prilici. Osmanović je “probio” po boku i “ušuljao” se unutar šesnaesterca, te daje povratnu, poluvisoku loptu prema Horačeku koji elegantno prima “prsima” i gađa iz prve, ali domaći vratar ovog je puta bio siguran.

MG 5281

Nije se dugo čekalo na novu šansu Virovitice. Već u 37. minuti udarac iz kuta “koštao” je Slatinu pogotka. Odličan ubačaj na prvu vratnicu pospremio je Vučemilović-Jurić. Gostujući trener Damir Pemper gledao je u nevjerici.

Osim već spomenutih šansi, bilo je nekoliko sjajnih solo prodora, ponajviše od strane domaćeg igrača Osmanovića. Rutinski su posao odradili Suvajac i Crvenka za Viroviticu, a domaći trener Samuel Spudić danas je odigrao prvu utakmicu za svoju ekipu i pokazao “lavovsko” srce, te požrtvovnu igru koju smo od njega već navikli gledati. U gostujućim redovima najviše je pokušavao Bubaš loptama u “prostor”, ali gostujući napadači danas nisu bili raspoloženi. Nekoliko odličnih prodora u redovima Slatine imao je Čubelić.

U drugom dijelu gledali smo prilično tvrdu utakmicu, ali bez pravih pokušaja prema vratarima.

Možemo tek izdvojiti udarac Bubaša sa 30-ak metara koji je završio nekoliko centimetara iznad domaćih vrata i jedan pokušaj Jendrašića iz voleja, ali visoko iznad gola. Domaći sastav u nastavku nije stvorio ozbiljniju šansu, a momčad gostujućeg stratega Pempera nije se predavala, ali u završnici napada bili su prilično bezopasni.

Kao i na svim domaćim utakmicama, gledalište je bilo popunjeno, a domaći navijači “Građani” cijelu su utakmicu bodrili svoje nogometaše navijačkim pjesmama. U nekoliko navrata skandirali su domaćem treneru – igraču Spudiću koji je, prema svemu viđenom postao ljubimac domaće publike.

MG 5275

Virovitica je upisala vrijedna 3 boda i približila se ligaškom vrhu, a Slatina će novu priliku za bodove imati u 7. kolu na domaćem terenu protiv Ferdinandovca.

-Utakmica kako sam i predvidio, čvrsta i tvrda. Mislim da smo bili bolja ekipa u prvom poluvremenu i da smo igrali jako dobro. Nismo im dopustili ni jednu opasniju šansu prema našem golu. Takvu igru smo potvrdili sa lijepa dva pogotka, te odlazimo na poluvrijeme zadovoljni. U drugom poluvremenu smo ušli malo slabije i nesvjesno se povukli, dopustili smo im da zagospodare terenom i stvore nam nekoliko teških situacija koje naša obrana uspješno riješava. Izdržali smo nalete i zasluženo pobijedili. Čestitke mojim dečkima na borbi i hrabrosti. Čestitke gostima na odličnoj utakmici i sretno im dalje u prvenstvu. Mi se okrećemo sljedećem kolu gdje gostujemu u Garešnici. Kao igrača utakmice bih izdvojio Tomislava Blaževića, odlično je vodio zajedno u paru sa Kovačem našu zadnju liniju, a i ostale dečke u sredini i fantastično pogodio volej za vodstvo 1:0 – zadovoljan je nakon nove domaće pobjede bio trener – igrač S. Spudić.

Virovitica. SRC VEGEŠKA. Gledatelja: 150.

Virovitica: Marošević, Spudić, Blažević, Skoko (od 75. Šipka), Crvenka (od 66. Jeličić), Suvajac, Duvnjak, Vučemilović-Jurić (od 80. Reščić), Kovač S., Osmanović (od 58. Kovač D.), Horaček (od 86. Mikičić). Trener Samuel Spudić.

Slatina: Radonjić, Petrinjak, Pecolaj, Stjepić (od 48. Šaponja), Vurdelja, Bubaš (od 66. Potočki), Jozić, Jendrašić (od 78. Šantavec), Kupres, Čubelić, Hodak (od 48. Vukomanović). Trener Damir Pemper.

Suci: Hlevnjak (Herešin), Novak (Koprivnica) i Perica (Mali Otok).

Virovitica – Slatina 2:0
Igrač utakmice: Tomislav Blažević

Strijelci:

1:0  Blažević (8.)

2:0 Vučemilović-Jurić (37.)

Žuti kartoni: S. Kovač (32.) – Virovitica; Petrinjak (72.) – Slatina

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”482433″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content