Virovitičko-podravska županija “Regija partner” na 16. međunarodnom sajmu ekologije Ekobis u Bihaću

U Bihaću će se od 13. do 15. rujna, u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona, održavati 16. međunarodni sajam ekologije Ekobis, na kojem će Virovitičko-podravska županija biti „Regija partner“, a sve temeljem potpisanog sporazuma o suradnji između HGK Županijske komore Virovitica i Privredne komore Unsko-sanskog kantona od 11. rujna 2008. godine.

Naime, navedenim sporazumom o suradnji, kojeg su tada potpisali Ivan Slamić, predsjednik HGK Županijske komore Virovitica i Ismet Pašalić, predsjednik Privredne komore Unsko-sanskog kantona, uz nazočnost tadašnjeg župana Tomislav Tolušića i premijer Vlade Unsko sanskog kantona Šemsudina Dedića, definirane su međusobne aktivnosti, u cilju poticanja i jačanja gospodarske suradnje Virovitičko-podravske županije i Unsko-sanskog kantona, odnosno RH i BiH, u cjelini.

Temeljem reciprociteta, već desetu godinu, gospodarstvo Virovitičko-podravske županije prezentira se, u organizaciji HGK Županijske komore Virovitica, na sajmu Ekobis u Bihaću, a gospodarstvo Unsko-sanskog kantona, u organizaciji Privredne komore Unsko-sanskog kantona, prezentira se na sajmu „Viroexpo“ u Virovitici.

EKOBIS je najpoznatija i najposjećenija privredna i ekološka manifestacija u široj regiji. Ove godine, na njemu će nastupiti 230 izlagača iz osam zemalja (BiH, Hrvatska, Italija, Japan, Njemačka, Slovačka, Slovenija i Srbija). Iz Hrvatske će se u Bihaću predstaviti ukupno 31 izlagač, od čega 22 iz Virovitičko-podravske županije.

Generalni pokrovitelj sajma je Vlada Unsko-sanskog kantona i Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Federacije BiH. Suorganizator i pokrovitelj je Grad Bihać, a podršku mu daju: Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH; Federalno ministarstvo turizma i okoliša; Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta; Vanjskotrgovinska komora BiH; Privredna/gospodarska komora Federacije BiH; Agencija za vodno područje rijeke Save i Fond za zaštitu okoliša Federacije BiH. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content